Boli

# prevenire intepaturi #intepaturi insecte #iesiri in aer liber #insecte

Bucura-te de iesirile in aer liber, fara teama intepaturilor de insecte

In parcuri, gradini si paduri, natura ofera un spectacol de culori de inegalat. Copacii au infrunzit, iarba acopera cu verdele ei intens fiecare bucata de pamant. E cadrul ideal pentru plimbari in aer liber, drumetii pe munte si iesiri la picnic. Totusi, vremea placuta si ploile specifice acestei perioade favorizeaza aparitia si raspandirea unor insecte care, dincolo de faptul ca ne scot din sarite, ne pot trimite la spital. Unele ne ataca din zbor, altele ne pandesc la firul ierbii. Este vorba, evident, de tantari si capuse.

La noi in tara, de obicei, intepatura tantarilor nu provoaca mai mult decat o mancarime sau o reactie alergica in cazul copiilor si gravidelor. Dar bazaitul si intepaturile sunt suficiente pentru a ne perturba momentele de relaxare in timpul iesirilor in natura.

Atentie, insa, daca planuiti plecari in zone tropicale, este bine sa va luati masuri de precautie, deoarece acolo tantarii sunt prima sursa de transmitere a unor boli precum malarie, febra galbena, virusul West Nile s.a.

Revenind la situatia locala, capusele sunt mult mai periculoase decat tantarii, deoarece pot transmite boala Lyme, cunoscuta si sub numele de Borelioza si un anume tip de encefalita.

Netratata, infectia cu Borrelia burgdorferi poate afecta articulatiile, inima si sistemul nervos. Depistata la timp, poate fi, insa, tratata cu succes cu antibiotice.

Preventia este cea mai buna masura de protectie impotriva capuselor atat pentru tine, cat si pentru cei dragi.

Viva Pharma ofera prin gama SantaDerm ParasiteS solutii naturale de protectie, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Iata cum puteti tine la distanta insectele mici, agresive si periculoase:

SantaDerm ParasiteS - Spray si Roll On repelent impotriva tantarilor si capuselor - sunt produse biocide repelente destinate respingerii tantarilor si capuselor. Timpul de actiune este de 6-8 ore. Gratie continutului de ingrediente 100% naturale, aceste produse pot fi folosite si pentru copiii incepand cu varsta de 3 luni.

Daca nu ai apucat sa te protejezi impotriva intepaturilor de insecte, iti recomandam SantaDerm ParasiteS - Gelul calmant pentru intepaturi de insecte. Acest produs calmeaza rapid mancarimea si iritatia pielii cauzate de intepaturile sau muscaturile provocate de insecte. Are efect antiseptic si da senzatia de racorire pe zona de piele afectata pe care se aplica.

Te sfatuim ca dupa orice iesire in natura, cand ajungi acasa sa-ti examinezi atent fiecare parte a corpului. Este de retinut faptul ca o capusa poate transmite infectia numai daca ramane infipta in piele mai mult de 24 de ore.

Gama SantaDerm ParasiteS face parte din portofoliul companiei Viva Pharma Distribution.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare