Boli

#hepatita #hiv #hpv #stafilococul auriu #bataturi #paduchi #manichiura

Bolile transmisibile de la salonul de infrumusetare

O simpla manichiura, epilarea sau o tunsoare efectuate in salon iti pot provoca o serie de probleme care se trateaza foarte greu. Din acest motiv, este foarte important sa acorzi o mare atentie salonului pe care il frecventezi si fii atenta chiar si la cele mai mici detalii.


Iata cateva dintre problemele de sanatate cu care te poti alege in urma unei banale vizite la salonul de infrumusetare.


Hepatita


Taierea cuticulelor, un obicei foarte nesanatos de altfel, poate duce la imbolnavirea cu hepatita. In cazut in care ustensilele utilizate nu au fost sterilizate intr-un mod cat mai sigur, ci doar foarte superficial, cu putin alcool medicinal, este foarte posibil sa iei o astfel de boala.


boli venerice


HIV-ul, HPV-ul sau sifilis-ul sunt doar cateva dintre bolile venerice pe care le poti contacta in urma unei banale manichiuri sau pedichiuri. Evita sa iti tai cuticulele si roag-o pe manichiurista sa acorde foarte mare atentie pielii atunci cand indeparteaza pielitele pentru a evita ciupirea si sangerarea pielii.


stafilococul auriu


Stafilococul auriu este o ciuperca extrem de rezistenta la antibiotice, ceea ce inseamna ca se trateaza destul de dificil. Stafilococul auriu este o afectiune cu care foarte multe femei ajung in spital, la aproximativ 24 de la infectare.


Piciorul atletului


Piciorul atletului este o micoza care se poate lua de pe prosoapele, covorasele si papucii pe care clientele le utilizeaza in timpul manichiurii la salon. Daca aceste accesorii nu sunt bine sterilizate, iar inaintea ta a fost o alta clienta care suferea de aceasta micoza, este foarte posibil sa o contactezi si tu.


Piciorul atletului este o eruptie care se manifesta de obicei in talpa sau intre degete.


Bataturile


Bataturile, acele formatiuni epidermice care se formeaza la nivelul calcaielor, a pernutelor talpilor sau chiar intre degete si care sunt extrem de dureroase pot fi luate si de la salonul de infrumusetare. Babaturile nu se iau doar in din cauza ustensilelor de pedichiura,ci si din cauza prosoapelor, a covoraselor si a papucilor (daca acestea nu sunt de unica folosinta).


Paduchi


Chiar daca nu reprezinta o problema de sanatate, paduchii reprezinta totusi o problema destul de neplacuta si jenanta. Paduchii pot si luati de pe periile de par, iar riscuile sunt foarte mari avand in vedere faptul ca putini dintre cei care se ocupa de coafatul parului, au grija sa curete periile dupa fiecare clienta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare