Boli

# afectiuni cardiovasculare #astm #ulcer #bronsita #boli de toamna #afectiuni toamna # afectiuni reumatice

Bolile de toamna: invata sa le combati

Toamna aduce zile mai scurte si temperaturi mai mici, insa aerul racoros poate avea numeroase beneficii pentru organismul uman. Trateaza afectiunile legate de somn si intareste imunitatea. Toamna poate aduce insa si la agravarea a numeroase afectiuni. Racelile, bronsitele, durerile articulare sau ulcerele sunt doar cateva dintre bolile de toamna de care trebuie sa te feresti.

Invata sa ai grija de organismul tau si sa il pregatesti pentru lunile reci de iarna. Primele zile de toamna sunt calduroase, astfel incat numeroase afectiuni se pot instala foarte repede.

Iata mai jos cateva dintre bolile de toamna la care trebuie sa fii atent:
 

Raceli si gripe


Toamna este sezonul in care se inregistreaza cele mai multe cazuri de raceala si gripa. Schimbarile atmosferice, ploile, vantul si umiditatea sunt factori care contribuie la slabirea sistemului imunitar, care este mult mai predispus contactarii de virusuri si infectii.

Racelile si gripele de toamna nu sunt insa la fel de periculoase cele care apar iarna, insa este important sa mergi la medic, pentru a preveni riscul unei infectii virale.

Pentru a preveni aceste boli de toamna este indicat sa te imbraci corespunzator, cu haine calduroase, potrivite zilelor mai reci. Petrece mai mult timp in aer liber, consuma multe lichide si apa.
 

Astm si bronsite


Toamna este un sezon de risc pentru cei care sufera de bronsite. Este si un sezon care favorizeaza aparitia diverselor forme de astm, in special astm alergic. Acest tip de astm nu se manifesta insa in acelasi timp cu bronsitele si are un caracter sezonier. Cel mai important simptom este dificultatea de respiratie.

Pentru a evita aceste afectiuni este important sa iti intaresti sistemul imunitar si rezistenta fizica, sa pastrezi locuinta curata si bine aerisita.

 

Ulcer


O alta afectiune comuna in lunile de toamna este ulcerul. Acesta poate fi cauzat de fumat, alcool, stres, alimentatie necorespunzatoare, boli cronice sau infectii bacteriene . Principalele simptome ale ulcerului sunt variatiile de apetit, dureri si voma.

Durerile cauzate de ulcerul gastric apar in general imediat dupa o masa copioasa, iar cele cauzate de ulcerul duodenal apar la cateva ore dupa masa. In ambele cazuri este indicat sa mergi la medic.

Cea mai buna metoda pentru a evita aceste boli de toamna este sa consumi alimente semifluide, precum budincile sau supele. Consuma cereale integrale cu lapte, supe din legume, ulei de masline. De asemenea, poti consuma si ceaiuri din plante, banane si mere coapte .
 

Insuficienta cardiaca


Insuficienta cardiaca poate fi o afectiune extrem de periculoasa pentru persoanele cu probleme cardiace, in special in lunile de toamna. Organismul incearca sa se adapteze schimbarilor climaterice, ceea ce poate duce la suprasolicitareasistemul cardio-respirator. Acest lucru poate duce la consecinte foarte grave.

Astfel, in aceasta perioada a anului persoanele cu astfel de probleme trebuie sa fie mult mai precaute si sa respecte tratamentul prescris de medic. Sunt indicate plimbarile in aer liber si alimentatia sanatoasa.
 

Afectiuni reumatice


Afectiunile reumatice precum artrita sunt foarte comune in acest sezon, marind sensibilitatea si durerile articulare cauzate de expunerea la temperaturi scazute.

Baile fierbinti, acupunctura, tratamentele antiinflamatorii si analgezice si evitarea plimbarilor pe vreme rece si ploioasa sunt cateva dintre masurile prevenirii acestor boli de toamna.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare