Boli

#boli rare #miracol medical

Boli rare: S-a nascut fara sange in corp, dar acum merge la scoala. Afla povestea unui miracol medical!

Maisy Vignes este fetita irlandeza in varsta care a socat lumea medicala in urma cu aproape cinci ani. Dupa ce s-a nascut fara niciun strop de sange in organism, medicii ii prognosticau cel mult doua ore de viata, insa fetita a dat dovada de o capacitate de recuperare incredibila si a invins boala, spre surprinderea medicilor care nu au putut gasi nici pana acum o explicatie cu privire la miracolul medical la care au asistat!

Hemoglobina 0 la nastere

Cazul lui Maisy Vignes este inscris in lista cu cele mai rare boli din lume, intrucat este un caz medical care ramane inca un mister pentru specialisti. Fetita s-a nascut prematur, cu sase saptamani mai devreme, din cauza unei complicatii sesizate de medici in urma testelor, insa care nu anunta nicidecum ceea ce aveau sa constate dupa nastere. Medicii au avut un soc si nicio explicatie pentru faptul ca fetita era alba ca laptele si nu avea nicio urma de sange in vene la momentul in care a fosta adusa pe lume.

"Au mai existat cazuri de copii nascuti cu cantitati foarte mici de sange in organism, insa Maisy avea nivelul hemoglobinei 0", a declarat mama pentru publicatia britanica The Telegraph.

Explicatia medicilor pentru anemia extrem de severa cu care s-a nascut fetita a fost aceea ca sangele acesteia a fost absorbit de organismul mamei, in timpul sarcinii.

Fetita este acum perfect sanatoasa si merge la scoala

Pusi in fata unei boli misterioase, medicii nu au stiut ce sa-i faca altceva decat sa o bage la terapie intensiva si sa-i faca transfuzii de sange. Totodata, nu ii prognosticau o speranta de viata mai mare de cateva ore. Ingrijorarea cea mai mare a acestora a fost aceea ca in lipsa fluxului de oxigen din sange, creierul ii fusese iremediabil afectat.

Cu toate acestea, fetita s-a dovedit mai puternica decat credeau medicii si a reusit sa invinga cele mai pesimiste scenarii medicale. Dupa cele doua saptamani de terapie intensiva si transfuzii de sange, copilul si-a revenit intr-un mod miraculos. Medicii nu au gasit inca o explicatie stiintifica pentru recuperarea spontana a fetitei. Cert este faptul ca, in prezent, are aproape cinci anisori, este perfect sanatoasa si merge la scoala ca orice alt copil de varsta ei.

Sursa foto: Lockerdome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare