Boli

#amprente #boli rare #adermatoplyphia #amprente digitale #lipsa amprente

Boli rare: S-a nascut fara amprente digitale! Afla povestea femeii "invizibile"!

Poate ca la prima vedere, sa nu ai amprente digitale nu pare una dintre cele mai cumplite boli de care poti sa suferi. Insa in momentul in care absenta acestor mijloace de legitimizate te impiedica sa activezi normal in societate, maladia se transforma intr-un cosmar. Este si cazul unei femei de origine chineza, care a descoperit ca nu isi poate lua carnetul de conducere din cauza lipsei amprentelor digitale!

Adermatoplyphia – boala care te transforma intr-o fantoma in societate

O femeie din provincia Fujian, China, pe nume Zhou, a trecut printr-o experienta neplacuta in momentul in care a descoperit ca boala genetica rara de care sufera – adermatoplyphia – a impiedicat-o sa-si ia carnetul de conducere!

Adermatoglyphia este o afectiune rara care se caracterizeaza prin absenta amprentelor la maini si la picioare. Este cauzata de o mutatie genetica si creeaza o multime de dificultati persoanelor care sufera de ea, din cauza imposibilitatii de a se legitimiza in fata autoritatilor.

Zhou s-a regasit in postura de a nu se putea inscrie la scoala de soferi din cauza ca nu are amprente. Boala creeaza probleme si persoanelor care lucreaza in corporatii sau institutii unde angajatilor li se monitorizeaza activitatea si orarul de lucru pe baza cardurilor cu amprente digitale.

Femeia este acum ingrijorata pentru fiul sau, care manifesta aceleasi simptome si care ar putea avea probleme majore in a activa normal in societate ori in a calatori in diferite tari.

Boala, un mister pentru medici

Din pacate, adermatoglyphia este inca o boala misterioasa pentru medici, care nu reusesc sa depisteze cauzele mutatiei genetice ce duc la absenta amprentelor digitale, pentru a putea concepe un tratament pe masura.

Momentan, nu exista nicio terapie care sa vindece aceasta boala, dar specialistii jongleaza cu ideea unui transplant. Procedura ar putea fi o optiune doar in cazul pacientilor care dispun totusi de amprente la degetele de la picioare, de unde ar putea fi clonate pentru transplantul la maini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare