Boli

#hipotiroidism #boli rare #afectiuni genetice #afectiuni genetice rare #Prader-Willi

Boli rare: Baietelul care nu se poate opri din mancat. Are doar 3 ani si cantareste 70 de kilograme!

Desi s-a nascut cu o greutate normala, de numai 2.9 kg, Misael, un baietel din Brazilia, a ajuns la varsta de 3 ani sa cantareasca peste 70 de kilograme, iar cresterea accelerata in greutate nu pare sa se opreasca aici. Copilul sufera de sindromul Prader-Willi, o boala genetica rara caracterizata printr-o pofta incontrolabila de mancare ce ii poate pune oricand viata in pericol!

Misael, un baietel condamnat la... obezitate

Misael este un baietel cu o dorinta de joaca foarte mare, insa pe care nu o poate pune in practica pe cat de mult si-ar dori, din cauza imposibilitatii de a se deplasa.

De la nastere si pana in prezent, greutatea copilului a crescut de la 2.9 kg la 70 de kg in numai 3 ani. Copilul a luat in greutate o medie de 3 kg in fiecare luna.

In prezent, parintii baietelului sunt disperati sa gaseasca o solutie pentru a-l trata si a-i salva, astfel, viata, intrucat sindromul predispune rapid la obezitate, diabet de tip 2 si insuficienta cardiace, afectiuni grave cu rate crescute de fatalitate.

Aceasta nu este singura afectiune de care sufera Misael. Din pacate, baietelul a fost diagnosticat si cu hipotiroidism, o afectiune care cauzeaza, la randul ei, cresterea in greutate. Din pacate, din cauza greutatii, medicamentele pentru tratarea acestei complicatii nu dau rezultate.

Deplasarea copilului a devenit o corvoada pentru parinti, care s-au vazut nevoiti sa angajeze un taxi privat pentru a-l duce la medic sau a-l transporta in diverse locuri.

Sindromul Prader-Willi, incontrolabil si netratabil

Sindromul Prader-Willi este o boala genetica foarte rara, diagnosticata la doar 400.000 de persoane in intreaga lume, pana in prezent. Afectiunea se caracterizeaza printr-o senzatie de foame continua. Copiii care sufera de aceasta boala mananca de 3 pana la 6 ori mai mult decat cei sanatosi si, cu toate acestea, tot nu se pot declara satui.

Pe langa acest simptom, copiii care sufera de acest sindrom sufera de probleme comportamentale accentuate - accese de furie, incapatanare. Nu exista niciun tratament care sa vindece boala, singurele masuri terapeutice fiind prescrise pentru ameliorarea problemelor comportamentale si pentru controlarea apetitului alimentar.

Sursa foto: talkofnaija.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului