Boli

#boli dentare #scrasnire #scrasnirea dintilor #bruxism #dinti

Boala dentara a secolului! Tu iti scrasnesti dintii?

Bruxismul este o problema stomatologica care se manifesta prin inclestarea dintilor, voluntar sau involuntar, in timpul zilei sau in timpul noptii. Specialistii sustin ca aparitia bruxismului este cauzata de stres si poate afecta in mod grav dantura.

Scrasnitul dintilor este intalnit att la adulti, dar si la copii. Adultii pot suferii de aceasta boala din cauza stresului. Afectiunea este considerata boala dentara a secolului!Problema majora este ca oamenii isi scrasnesc dintii in mare parte in somn, atunci cand nu pot face nimic pentru a stopa acest proces cu efect dezastruos asupra dintilor.

Una dintre cauzele aparitiei bruxismului este faptul ca multe persoane isi stapanesc agresivitatea, prin inclestarea maxilarului. Acest obiceiduce la alunecarea dintilor si inclusiv la aparitia scrasnirii.

Contra a ceea ce am putea crede, aceasta boala are niste simptope greu de diferentiat de niste dureri normale. Bruxismul se manifesta prin dureri la nivelul capului si al urechilor. Sensibilitatea dintilor (la cald si rece) aparea in urma dezvoltarii afectiunii. Persoanele care sufera de aceasta afectiune prezinta dinti tociti, fisurati sau ciobiti.

Afectiunea poate fi diminuata si chiar stopata prin reducerea nivelului de stres. Reducerea consumului de bauturi si alimente ce contin cofeina, inainte de culcare. Controlul fregvent la medical stomatolog poate preveni dezvoltarea bruxismului, dar si afectiunile dentare aparute ca urmare a scrasnirii dintilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare