Boli

#alergii #boli rare #boli ciudate #alergie par #alergie propriul par

Boala ciudata a unui baietel de 7 ani: este alergic la el insusi

Junior Rucroft, un copil in varsta de 7 ani, din Durham, Marea Britanie, risca in fiecare zi un atac de astm care ii poate fi fatal. Si asta intrucat baiatul este alergic la parul sau.

Sarutul care ii putea fi fatal

Majoritatea oamenilor care sufera de alergii pot duce o viata normala cu conditia sa stea departe de ceea ce le provoaca reactii adverse. Pentru Junior Rucroft, in schimb, lucrurile sunt putin mai complicate, scrie mirror.co.uk. Junior risca o criza de astm sau o reactie care ii poate fi fatala, pentru ca organismul sau este alergic la propriii foliculi de par.

Baietelul a fost internat deja de peste 50 de ori in spital, din cauza ca nu mai reusea sa respire. Mama sa, Paula Hopps, spune ca nu i-a venit sa creada atunci cand medicii i-au spus ca Junior era alergic la propriul corp. "Am primit telefoane de la scoala. Mi-au spus ca atunci cand este stresat isi trece mainile prin par. Apoi, cand isi atinge fata, aceasta i se umfla. Este o nebunie ca Junior e alargic la propriul par! Nici nu mi-a venit sa cred cand am auzit-o prima data, intrucat mi s-a parut ridicol. Nu poti evita contactul cu parul, asa ca nu avem alta solutie decat sa ne asiguram ca e tuns cat mai scurt", a spus mama baiatului, citata de The Mirror.

Junior e diagnosticat si cu astm, dar si cu o multime de alte alergii. Prima criza a facut-o la varsta de un an, dupa ce un sarut al mamei sale era cat pe ce sa il omoare. "Mancasem o punguta de alune si l-am sarutat dupa scurta vreme. Aproape instantaneu, fata i s-a umflat si nu mai putea sa respire. Initial, nu am facut legatura dintre cele doua. Am chemat salvarea, iar medicii au spus ca au ajuns la timp. I-au administrat o injectie cu adrenalina si i-au pus masca de oxigen", a povestit mama lui Junior, care mai are inca cinci copii.

Cu toate acestea, si doctorii au avut nevoie de ani buni pentru a descoperi cauza principala a alergiilor sale. In urma testelor, s-a stabilit ca Junior este alergic nu doar la alune si la foliculii de par, ci si la pisici, caini, iepuri, cai, iarba, acarienii din praful din casa sau polen. Fiecare zi a devenit, astfel, o adevarata lupta. "Daca este fericit si rade sau daca plange poate intra in stare de soc", a mai povestit Paula.

Trei din 10 oameni sufera de o alergie

Intr-un raport al World Allergy Organization se arata ca intre 30 si 40% din populatia planetei, adica aproape 3 miliarde de persoane, sufera de cel putin un tip de alergie. Organizatia Mondiala a Sanatatii apreciaza ca, in 2015, jumatate dintre copiii globului vor avea cel putin o forma de alergie.

In plus, intrucat alergiile se mostenesc, daca ambii parinti sunt alergici, trei din patru copii vor suferi de alergii. Daca doar un parinte este alegic, doi copii din patru vor fi alergici.

Alunele reprezinta cel mai frecvent factor declansator al alergiilor care, daca nu sunt tratate imediat, pot fi fatale. Laptele si fructele de mare ocupa locurile doi si trei. Oul, pestele, capsunele si soia fac parte, de asemenea, din lista celor mai alergenice alimente.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare