Boli

#pantofi ortopedici femei #pantofi ortopedici #pantofi

Beneficiile incontestabile ale pantofilor ortopedici pentru femei

Multe persoane asociaza pantofii ortopedici cu acea incaltaminte specifica cadrelor medicale sau persoanelor in varsta, insa inspiratia nelimitata a designerilor si capacitatea lor de a transforma aproape orice element ponosit intr-o piesa stilata si moderna ne arata ca, in prezent, nu mai poate fi vorba de o astfel de alaturare.

 

Pantofii ortopedici din piele le ofera doamnelor o multitudine de beneficii si, gratie modelelor versatile si usor de integrat in garderoba, devin esentiali atat pentru femeile tinere si active, care vor sa previna dezvoltarea anumitor afectiuni ale picioarelor, cat si pentru cele care se confrunta deja cu disconforturi majore.

Pantofi ortopedici vs. pantofi obisnuiti

Cand vine vorba despre sanatatea picioarelor si a organismului in ansamblul sau, incaltamintea joaca un rol deosebit de important. Inca din Antichitate, oamenii (cu preponderenta femeile) s-au confruntat cu afectiuni ale picioarelor si gleznelor si au descoperit ca isi pot ameliora considerabil durerile prin purtarea unor pantofi cu talpa ascendenta, mai joasa in partea frontala si mai ridicata spre calcai.

O astfel de incaltaminte oferea mai multa sustinere arcadei piciorului si contribuia la o distribuire mai buna a greutatii pe talpa. Si in ziua de azi, pantofii ortopedici din piele functioneaza pe acelasi principiu, dar au evoluat enorm la capitolul estetic.

Astfel, o pereche de pantofi ortopedici se diferentiaza de pantofii obisnuiti prin capacitatea lor de a sustine optim talpa si a ameliora problemele medicale existente sau a preveni aparitia acestora.

Cine poate purta pantofi ortopedici

Orice femeie trecuta de varsta adolescentei poate purta pantofi ortopedici, fie ca se confrunta sau nu cu dureri la nivelul picioarelor ori coloanei, insa in general, incaltamintea din piele cu talpa ortopedica este recomandata doamnelor care:

- petrec mult timp in picioare

- stau mult timp pe scaun

- sunt supraponderale

- acuza dureri puternice cand incalta pantofi cu toc

- acuza frecvent dureri de spate

- au afectiuni cronice sau acute la nivelul picioarelor si gleznei

Ce beneficii obtii daca porti pantofi ortopedici

Sunt multe motive pentru care este indicat sa porti pantofi ortopedici de dama. Iata-le pe cele mai importante dintre ele:

1. Estompezi durerile de spate

Este incredibil cum un gest atat de marunt, precum purtarea pantofilor ortopedici, iti poate ameliora durerile de spate. Poate iti vine greu sa crezi, insa pantofii influenteaza intr-o masura foarte mare pozitia coloanei vertebrale. O pozitie gresita, adoptata in mod constant prin purtarea unor pantofi inadecvati (fie cu talpa plata, fie cu toc foarte inalt), va duce inevitabil la aparitia durerilor si a disconfortului.

2. Eviti durerile de picioare

Nu trebuie sa ai afectiuni specifice ale picioarelor pentru a te confrunta cu dureri. In medie, o persoana face intre cinci mii si zece mii de pasi pe zi. Imagineaza-ti ce presiune uriasa pui pe picioare si ce efecte negative poate avea purtarea unor pantofi nepotriviti.

Prin comparatie, pantofii ortopedici mentin piciorul intr-o pozitie naturala si ofera sustinere arcadei piciorului, astfel ca talpa preia in mod egal greutatea corpului.

3. Ai o circulatie sanguina mai buna

Circulatia periferica deficitara poate cauza, de asemenea, dureri la nivelul membrelor inferioare si diferite senzatii neplacute (picioare grele, picioare reci etc.). Incaltamintea prea stramta sau prea mica, alaturi de alimentatia dezechilibrata si stilul de viata sedentar favorizeaza circulatia defectuoasa a sangelui in zona inferioara a corpului.

Daca alegi sa porti pantofi ortopedici din piele, picioarele vor respira optim, diminuezi frictiunea si incorsetarea labei piciorului si, in acelasi timp, creezi conditii propice pentru circulatia periferica.

4. Corectezi afectiunile picioarelor

Multe dintre problemele cronice sau acute ale picioarelor pot fi corectate prin purtarea de pantofi ortopedici, in detrimentul celor care nu indeplinesc un rol de adjuvant medical.

Printre cele mai comune afectiuni care pot fi corectate sau ameliorate prin purtarea pantofilor ortopedici se numara:

- platfusul (piciorul plat) – platfusul dobandit apare la adulti atunci cand ligamentele care sustin arcul piciorului sunt slabite si nu mai pot sprijini optim bolta longitudinala a talpii, afectand totodata fascia plantara si tendonul tibial.

- monturile (hallux valgus) si monturile croitorului. Primele deformeaza pozitia degetului mare, celelalte cauzeaza aparitia unui „cucui” la baza degetului mic. Aceste afectiuni pot fi ereditare, dar adesea sunt provocate si de purtarea unor pantofi stramti, care determina o presiune mare asupra degetelor. Schimbarea pantofilor ingusti cu pantofi ortopedici suficient de lati in zona frontala incat sa permita degetelor sa stea in pozitie corecta si naturala poate face diferenta.

- fasciita plantara – fascia plantara este un tesut format din fibre de colagen, care sustine, alaturi de ligamente, arcul piciorului. Ea absoarbe socurile piciorului la contact cu solul, dar este destul de lipsita de flexibilitate si poate ceda usor in cazul unor socuri puternice constante. Pantofii care nu ofera o buna sustinere pentru bolta plantara favorizeaza mici rupturi de fascie, in urma carora apar dureri pe marginea interioara a calcaiului, spre centrul talpii.

- tendinita ahileana – este o inflamatie care apare deasupra calcaiului, la tendonul lui Ahile, cel mai rezistent tendon din corp, responsabil pentru facilitarea mersului si ridicarea pe varfuri, printre altele.

5. Obtii confort optim

Pentru sanatatea picioarelor tale, este recomandat sa porti alternativ pantofi cu toc mediu si pantofi cu talpa joasa. Ocazional, pe perioade scurte de timp, poti purta pantofi cu toc inalt. Este indicat sa eviti trecerea brusca de la pantofi cu toc inalt la cei cu talpa joasa si invers, intrucat un astfel de gest poate grabi aparitia tendinitei, respectiv a fasciitei.

O pereche de pantofi ortopedici din piele este solutia optima pentru toate doamnele, intrucat ofera mai multa stabilitate si confort. In magazinul online Komodos.ro gasesti modele variate de pantofi ortopedici de dama, excelenti pentru prevenirea sau ameliorarea unor afectiuni ale piciorului. Cu design-uri moderne si stilate, acesti pantofi pot fi realizati la comanda pe orice culoare si tip de piele.

In categoria pantofilor ortopedici din piele se regasesc atat saboti si sandale, cat si mocasini, pantofi Oxford si ghete.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului