Boli

#ceai menta #menta #digestie #diaree

Beneficiile consumului de menta

Majoritatea oamenilor cunosc menta ca fiind responsabila cu improspatarea respiratiei, insa planta are mult mai multe beneficii de oferit celor care o consuma. Menta este o planta care nu doar miroase foarte frumos, ci este si un medicament excelent cu proprietati curative .


Iata cateva dintre cele mai puternice beneficii ale mentei.


Stimuleaza digestia


Medicii recomanda pacientilor care au probleme cu tulburarile gastro-intestinale, dar si celor care vor sa le previna, sa consume cate o cana cu ceai de menta dupa fiecare masa. Este recomandat ca ceaiul sa nu contina zahar, ci doar putina miere. Consumat cald sau rece, ceaiul de menta stimuleaza digestia. Planta are puterea de a reduce contractiile musculare, umflaturile si balonarile abdominale.


Vindeca diareea


Menta este un foarte bun remediu impotriva diareei. In cazul in care te confrunti cu o astfel de problema, bea o cana cu ceai de menta, fara zahar si fara miere. Intr-un timp relativ scurt, diareea va fi complet indepartata. De asemenea, ceaiul te va ajuta sa te rehidratezi, mai ales pentru ca diareea duce la pierderea apei din organism.


Sporeste tonusul mintal


Menta este un excelent stimulent si tonic general. Alunga oboseala pe fond nervos si este nemaipomenita dupa o zi obositoare. Consumata intern sub forma de ceai sau extern sub forma de gel de dus , crema sau chiar inhalatii, menta te va revigora instant.


Indeparteaza greata si durerile de cap


Daca te doare capul foarte tare si nu vrei sa iei pastile, poti incerca inhalatiile cu menta. Fierbe un litru de apa, adauga 5 picaturi cu de menta, acopera-ti capul cu un prosop si inhaleaza aburii pentru 5 minute. Pentru a spori efectul, ar fi bine sa consumi si o cana cu ceai de menta sau sa iti masezi tamplele cu putin ulei esential de menta. Pentru a preveni iritatiile, maseaza mai intai pielea cu putin din crema ta preferata sau ulei de masline, iar la final pune o picatura de ulei esential pe varful degetului aratator si aplica apoi pe tample. In 5 minute te vei simti mult mai bine.


Alunga tulburarile respiratorii


Aroma puternica de menta este forte eficienta in combaterea congestiei nazale, a durerilor de bronhii sau plamani, calmand problemele care apar din cauza astmului sau a racelii. Inhalatiile, masajul pe piept cu ulei esential sau baile cu aroma de menta vor indeparta o parte din problemele provocate de tulburarile respiratorii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare