Boli

#sare #bai cu sare #exfoliere #insomnie #raceala

Beneficiile bailor cu sare grunjoasa

Sarea grunjoasa este un ingredient care se gaseste in orice magazin, la preturi foarte mici, dar care totusi are efecte benefice asupra sanatatii omului. Durerile musculare, stresul, insomnia si raceala vor fi tratate cu usurinta cu ajutorul bailor cu sare grunjoasa.


Indeparteaza durerile musculare


In cazul in care te confrunti cu dureri musculare , cu intinderi de ligamente sau entorse, o baie fierbinte cu sare grunoasa, va indeparta durerile. Important este sa iti rezervi aproximativ 30 de minute pentru a te cufunda in cada plina cu apa. Asadar, dupa ce ai umplut cada cu apa, adauga aproximativ 1 kg de sare grunjoasa. Dupa jumatate de ora, clateste-te bine cu apa curata, iar apoi baga-te direct in pat. Un ceai calmant este bine venit.


Durerile trec dupa aproximativ trei proceduri.


Alunga stresul


Daca te confrunti cu stresul, baile cu sare grunjoasa pot fi o rezolvare a problemei tale. Intr-o cada cu apa plina pe jumatate adauga 500 de grame de sare grunjoasa si 3 picaturi de ulei esential de eucalipt. Daca este posibil, ar fi bine sa blochezi orice surse de zgomot si sa ai o lumina difuza. Daca becul din baia ta este foarte puternic, stinge-l si aprinde o lumanare parfumata. Dupa 15-20 de minute vei simti cum tot corpul tau se relaxeaza, iar gandurile tale sunt foarte limpezi.


Dupa 30 de minute de baie, clateste-te cu apa curata, ia pe tine un halat si indreapta-te spre pat, fara sa mai faci altceva.


Instaleaza senzatia de somnolenta


Pentru ca de cele mai multe ori stresul si insomnia merg mana in mana, sarea de baie te va ajuta sa impusti doi iepuri dintr-o lovitura. Baile cu sare grunjoasa nu doar ca te vor ajuta sa te relaxezi, dar iti vor induce si o stare de somnolenta. Starea de somn se va instala usor inca din primele 10 minute de baie, mai ales daca pe langa cele 500 de grame de sare vei adauga si 3 picaturi de ulei esential de lavanda. Ca si in cazul starilor de stres, este recomandat sa stingi lumina si sa aprinzi o lumanare placut aromata.


Daca dupa aceasta baie vei avea pregatit si un ceai de tei sau o cana cu lapte cald indulcit cu miere, vei avea garantat o noapte de somn linistit .


Trateaza raceala


In mod sigur bunicii ne recomanda baile cu sare atunci cand suntem raciti, dintr-un motiv foarte bun: acest tratament grabeste vindecarea organismului mai bine decat orice pastila. Asadar, atunci cand esti racit, fa o baie fierbinte in apa in care ai turnat jumatate de kilogram de sare grunjoasa, iar apoi mergi direct in pat.


Pentru tratarea racelii poti face zilnic bai cu sare la picioare. Intr-un lighean cu apa foarte calda, toarna o cana cu sare grunjoasa si mentine picioarele in el cel putin 10 minute. Este recomandat ca apa din lighean sa ajunga pana la glezne.


Bonus: exfoliaza pielea


In cazul in care nu ti-ai mai exfoliat pielea de multa vreme sau daca ti s-au terminat produsele de indepartarea a celulelor moarte, o baie sau un dus cu sare grunoasa te va ajuta sa ai o piele fina. Amesteca un pumn de sare grunoasa cu putin gel de dus si maseaza intreaga suprafata a pielii cu rezultatul. La final clateste cu apa calda din belsug. Pielea va ramane foarte fina, iar celulele moarte vor fi complet indepartate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare