INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Boli

#teste antidrog #tratament facial #soferita #avertisment soferi #medici stomatologi

Avertismentul unui medic legist: romanii renunta la tratamente de teama sa nu ramana fara permis

Un medic legist a avertizat ca, de teama testelor antidrog, multi romani renunta la tratamentele medicamentoase pentru bolile de care sufera. Acest lucru se intampla inclusiv in cazul pacientilor care sufera de diabet.

 

“Nu este suficient sa detectezi prezenta unei substante in organismul unei persoane pentru a afirma ca este sub influenta, iar termenul de „sub influenta” este destul de depasit. Acum trebuie sa vedem daca o concentratie dintr-o anumita substanta este capabila sa afecteze capacitatea de a conduce a unei persoane. Inca un lucru foarte important - faptul ca nu este suficient sa vezi cantitatea de substanta. Trebuie sa faci o expertiza medico-legala, dupa ce ai la dispozitie mult mai multe elemente. In primul rand, buletinul toxicologic cantitativ. Deci, pe langa faptul ca vezi ce tipuri de substante exista, vezi si cantitatea acelor substante. Pe langa acest lucru trebuie sa ai la dispozitie si un examen clinic, care se face in cadrul unei institutii medico-legale sau in cadrul unei institutii medicale. Conteaza foarte mult si acel examen clinic, care are foarte multi itemi”, a explicat medicul legist Cristian Paparau, intr-o emisiune de la Antena3 CNN.

Potrivit medicului legist, pacintii, care sunt si soferi, refuza sa mai ia medicamentele de teama sa nu ramana fara permis. Acest lucru a devenit tot mai des in ultima perioada, din cauza testelor antidrog efectuate de politisti, care pot detecta substante interzise in organism, din cauza analgezicelor, sau a altor tratamente medicamentoase, fara a fi vorba de consumul de substante interzise.

“In primul rand, este un examen neurologic la baza. Pe langa asta capacitatea persoanei de a reactiona, reflexele ei si asa mai departe si in cadrul expertizei medico-legale pentru stabilirea capacitatii de a conduce, intr-o astfel de speta, se pot lua in considerare mult mai multe elemente, documente medicale care atesta o stare de boala. Poate omul are o problema neurologica, care nu-l face neaparat incompatibil cu sofatul, dar care poate interfera cu acest examen si sa cazi intr-o capcana, sa spui ca omul se afla sub influenta unei substante si de aceea are acele manifestari. Exista si astfel de situatii. In momentul de fata, pe actuala legislatie sunt sute de mii de persoane care au renuntat la un tratament care probabil le prelungeste viata sau ii tine in viata, de frica de a nu ramane fara permis sau, mai grav, sa ramana fara job sau sa ajunga in sfera penalului. 

“Mie mi se pare ca aceasta este o problema destul de serioasa. Asta era si inainte, dar refuzau. Mergeau la institutia de medicina legala sau la o institutie medicala, li se facea un examen clinic, care iesea de cele mai multe ori fara nicio problema si plecau acasa cu permis. In momentul acesta nu se mai intampla acest lucru. Ti se suspenda permisul 72 de ore si ganditi-va ca sunt oameni care probabil din asta traiesc. Da, sunt oameni care fac naveta si asa mai departe. Nu sunt dispusi sa riste sa ramana fara permis. De la banalele medicamente, antiinflamatoare antialgice, medicamente folosite pentru tratamentul diabetului, medicamente antialergice - deja deschidem o mare paleta de medicamente folosite de romani”, a mai precizat medicul legist pentru sursa citata. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare