Boli

#AVC #pericol sanatate #orase europene #cinemacon

Avertismentul expertilor! Ora la care iei cina poate creste riscul de accident cerebral

Un studiu publicat de o echipa internationala de oameni de stiinta in revista Nutrients, arata ca orele neregulate ale cinei ar putea creste riscul de accident vascular cerebral (AVC). Cercetatorii au evaluat peste 70.000 de oameni pentru a ajunge la aceste rezultate. Dintre acestea 28.625 de barbati si 43.213 de femei, toti avand varsta cuprinsa intre 40 si 79 de ani. Niciunul dintre subiecti nu sufera de boli cardiovasculare sau cancer in momentul inceperii studiului.

Cercetatorii au analizat legatura dintre ora cinei si riscurile de mortalitate in urma unui AVC, a bolilor coronariene si a celor cerdiovasculare, relateaza Lancashire Post.

Participantii au fost impartiti in trei grupuri: unul care servea cina devreme (inainte de ora 20), altul cu ore neregulate si ultimul cu cine tarzii (dupa ora 20).

Acestia au fost pusi sa compelteze un chestionar de dieta cu mesele complete si orele la care sunt luate. 

Astfel, dupa analizarea datelor, s-a descoperit ca in cazul persoanelor care luau cina la ore neregulate, riscul de mortalitate din cauza unui AVC erau mai mari. 

”Am descoperit ca adoptarea unui orar neregulat pentru cina, in comparatie cu cei care luau cina inainte de ora 20, a fost asociat cu un risc crescut de mortalitate prin accident vascular cerebral”, au anuntat medicii din Japonia si Egipt, care au realizat studiul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului