Boli

#avertisment #coronavirus #omicron

Avertisment! “Varianta Omicron va fi dominanta in Romania pana la finalul saptamanii”

Varianta Omicron a coronavirusului se extinde rapid in Romania. Expertii in domeniu avertizeaza ca pana la finalul acestei saptamani varianta Omicron va deveni dominanta in Romania.

 

Acertismentul a fost dat de cercetatorul Octavian Jurma, care a explicat, printr-o analiza grafica postata pe o retea de socializare, care este evolutia noii variante a virusului. 

“Raportul VOC (variante care determina ingrijorare - n.r.) de azi ne arata ca dintre cele 97 de secventieri de saptamana trecuta (pana in 26 decembrie) avem 10 cazuri noi, respectiv 10% din secventieri au fost Omicron.

Luni insa, a doua zi dupa duminica, au mai fost confirmate 13 cazuri noi, deci mai mult decat in toata saptamana precedenta si azi avem un total de 38 de cazuri confirmate.

Daca includem si cazurile de luni in calcul, ponderea Omicron este deja de 25% in Romania si va fi mai mult ca sigur dominanta (pondere peste 50%) pana la finalul saptamanii cu toate eforturile autoritatilor de a cosmetiza situatia.

Tot duminica a fost ultima zi de scadere a incidentei nationale si de luni ne aflam intr-un platou usor ascendent.

In acest context, petrecerile de Revelion cu numar mare de persoane si deschiderea scolilor raman cei mai importanti factori de risc in perioada urmatoare.

Debutul valului 5 va este deja sesizabil pe indicatorii secundari, insa va fi evident pe curba oficiala abia de saptamana viitoare", a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare