Boli

# OMS avertisment coronavirus #coronavirus #avertisment #oms

Avertisment OMS: “Trebuie sa fim pregatiti pentru al doilea val de infectii”

OMS avertizeaza autoritatile ca trebuie sa fie pregatita pentru al doilea val de infectii cu noul coronavirus, in special in tarile in care s-au luat masuri de relaxare.

 

Medicul Maria Van Kerkhove, expert in cadrul echipei de raspuns la Covid-19 a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a fost intrebata, intr-un interviu pentru CNN, care este situatia la nivel planetar in aceste momente, cand se pare ca exista locuri unde virusul a reaparut, desi autoritatile pareau ca au putut opri raspandirea virusului.

″In tari precum China, zona Wuhan, Coreea sau Singapore, care au oprit cu succes, la un moment dat, transmiterea virusului, se poate vedea o reaparitie a virusului, in anumite situatii. In Singapore, are legatura cu caminele unde locuiesc imigranti, in Seul a pornit de la niste cluburi de noapte deschise, dar ceea ce este important este ca aceste comunitati au sisteme de identificare rapida a virusului si urmarire a celor infectati”, a raspuns medicul.

Van Kerkhove avertizeaza ca exista riscul aparitiei unui nou val de infectii, astfel ca tarile care doresc sa ridice restrictiile trebuie sa fie foarte atente.

“Deci, aceste tari nu au lasat garda jos, iar asta trebuie sa reprezinte o lectie pentru toate celelalte tari. Virusului ii place sa gaseasca oportunitati pentru a reaparea, pentru a se dezvolta din nou. Si noi trebuie sa fim pregatiti pentru asta, trebuie sa avem un anumit grad de pregatire”, a precizat reprezentanta OMS, potrivit stirileprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare