Boli

#suplimente nutritive #alimentatie

Avem nevoie de suplimente nutritive?

Alimentatia noastra si deficitele ei

Lumea de azi este cea a abundentei, motiv pentru care, daca avem resursele necesare, putem obtine rapid si eficient tot ceea ce ne dorim. Cand ne referim la alimentele pe care le gasim astazi pe piata, deseori ne lasam amagiti de oferta nelimitata care ni se pune in fata in supermarketuri, piete si magazine, crezand ca aceste produse ne pot furniza toate cele necesare pentru o buna sanatate.

Din pacate, majoritatea acestora contin foarte multe calorii si prea putine vitamine, minerale, enzime antioxidanti si alte substante nutritive, care ar sustine in mod real o dieta echilibrata. vom consuma, sa zicem, multe fructe si legume proaspete, majoritatea dintre acestea provin din culturi crescute in sistem intensiv, pentru obtinerea unei productivitati mari si profitabile. In plus, in acest domeniu se folosesc ingrasaminte, pesticide si alte substante daunatoare organismului si care scad considerabil valorile nutritionale ale produselor vegetale. Acelasi lucru valabil si in cazul celor de origine animala: animalele crescute in sistem intensiv acumuleaza toxinele provenite din astfel de acceleratoare de crestere si se transfera, prin consum, in corpul uman.

De cele mai multe ori, aceste alimente nu reusesc decat sa creeze mai multe carente sau sa le potenteze pe cele deja existente. Pe langa alte cauze medicale, acesta este principalul motiv pentru care oamenii apeleaza la suplimentele nutritive. Acestea sustin organismul, il ajuta sa faca fata provocarilor zilnice, activitatii fizice intense, mentinandu-i nivelul optim de energie si capacitatile de a sustine efort fizic si intelectual.

Necesitatea suplimentelor nutritive

Adevarul gol-golut este ca suplimentele nutritive nu vor putea inlocui niciodata o alimentatie sanatoasa dar, in lipsa posibilitatii de a raspunde, prin dieta, tuturor nevoilor nutritionale, acestea vin ca o salvare si ca o usurare a acelor eforturi de a alerga dupa tot ceea ce are organismul nostru nevoie. De exemplu, suplimentele pe baza de super-fructe si legume sau cele care provin din extracte vegetale, pot da rezultate imbucuratoare in suplimentarea acelor vitamine, minerale, proteine si alte substante nutritive de care corpul uman nu se poate lipsi.

Un aspect deosebit de important, atunci cand intentionam sa luam astfel de suplimente, este sa stim cu siguranta ca avem nevoie de ele. Este esential sa consultam cadre specializate, care sa ne ofere informatii valoroase referitoare la felul in care trebuie sa facem uz de aceste suplimente, pentru a ne bucura din plin de efectele lor benefice. De asemenea, trebuie sa stii exact ce contin suplimentele respective si sa ne bazam, daca se poate, pe cele care contin mai multi compusi naturali decat de sinteza.

Semne care ne spun ca avem nevoie de suplimente nutritive

Atunci cand obosim foarte repede, avem stari de iritabilitate si un somn neodihnitor, nu respectam mesele principale si avem o alimentatie de tip junk food, cand nu putem duce la bun sfarsit anumite activitati sportive, cand nu avem greutatea potrivita sau nu facem indeajuns de multa miscare, atunci putem considera ca este momentul sa facem o schimbare nutritionala, dar si de atitudine. Si aici ne referim, in mod special la adoptarea unui mindset pozitiv, a unei alimentatii sanatoase, dar si a unui efort fizic regulat, secondat de consumul de suplimente nutritive optime.

Te putem ajuta in identificarea nevoilor tale nutritionale, punandu-ti la dispozitie o gama larga de suplimente nutritive Gym Stack, atunci cand doresti sa urmezi o rutina de antrenament care iti poate imbunatati vizibil sanatatea si stilul de viata.

FOTO: gym-stack.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare