Boli

#gel dezinfectant maini #avantaje gel dezinfectant #gel dezinfectant

Avantajele gelurilor dezinfectante pentru maini

Zilnic atingem o multime de lucruri apoi, involuntar, ducem mainile la fata, la nas, favorizand anumite infectii. Spalarea mainilor este esentiala mai ales atunci cand avem de-a face cu murdarie vizibila, pesticide si chimicale puternice sau grasime. Si, desi este recomandat sa ne spalam pe maini dupa multe activitati pe care le facem, uneori nu avem, pur si simplu, acces la apa curenta. In aceasta situatie, utilizarea unui dezinfectant de maini este extrem de importanta si ar trebui sa avem in permanenta unul asupra noastra. Indiferent ca folosim masina personala, mijloacele de transport in comun sau mergem la cumparaturi, acesta este o solutie salvatoare pentru indepartarea virusilor si a bacteriilor.

Dezinfectantii de maini sunt disponibili in sticlute de diferite dimensiuni, astfel ca este foarte simplu sa strecori unul in buzunar sau in geanta atunci cand esti pe drumuri.

Solutiile pentru maini au fost create pentru utilizare dupa ce mainile au fost spalate in prealabil dar  si pentru momentele in care nu putem face acest lucru.

Asadar, care sunt avantajele unui dezinfectant pentru maini?

1. Inlatura microbii si bacteriile...intr-un numar foarte mare chiar, de pana la 99.9%, in functie de procentul de alcool continut. Pentru o eficienta ridicata, este bine sa aiba intre 60%  si 90% alcool si, folosit corect, acesta are o rata ridicata de succes in lupta cu patogenii.

2. Este usor de transportat. Cum accesul la apa curenta este limitat in anumite circumstante, este bine sa ai asupra ta in permanenta un dezinfectant pentru maini, ce incape lejer in ghiozdan, geanta sau buzunar.

3. Poate fi folosit in orice circumstante, mai ales atunci cand te intalnesti cu cineva sau vorbim despre grupuri mai mari de oameni. Avand o sticluta cu solutie antibacteriana pe birou, pe catedra sau pe banca de la scoala ai posibilitatea sa iti dezinfectezi mainile ori de cate ori vrei.

4. Scade riscul imbolnavirii. Ne pregatim de un nou val de pandemie si, de aceea, nu trebuie sa lasam garda jos in niciun moment. Chiar si simplul fapt ca te duci la serviciu sau la cumparaturi iti poate pune in pericol sanatatea asadar, pastrarea mainilor fara microbi si bacterii reduce riscul imbolnavirilor.

5. Protejeaza pielea, facand-o moale si placuta la atingere. In cazul in care dezinfectantul de maini nu are in compozitia sa alcool, pielea va ramane catifelata. Un dezinfectant de maini sau sapun antibacterian de calitate poate contine substante emoliente ce iti protejeaza epiderma.

6. Actioneaza imediat. Dupa aplicarea dezinfectantului si absorbtia acestuia in piele, te poti considera protejat de bacterii si virusuri.

7. Are pret accesibil, astfel incat costul nu este un impediment. In cazul in care doresti sa faci economie totusi, poti cumpara un bidon cu o cantitate mai mare de dezinfectant si poti transfera in diverse recipiente pe care sa le poti lua oricand cu tine. Si in ceea ce priveste igienizarea spatiilor atat acasa cat si la locul de munca, poti achizitiona solutii dezinfectante profesionale, de calitate, ce pot fi folosite ca atare sau in dilutie, pentru o economie pe termen lung. 

Cum se foloseste corect un dezinfectant pentru maini?

Pentru o eficienta ridicata, este foarte important ca mainile sa nu fie acoperite cu grasime, sau produse chimice si sa nu aiba murdarie vizibila. In aceste cazuri, un dezinfectant nu va putea igieniza eficient mainile.

Pentru rezultate optime trebuie sa torni o cantitate generoasa de gel dezinfectant pe maini, sa il aplici foarte bine pe intreaga suprafata, de la degete, palme, dosul palmelor si pana la incheietura mainii. Dupa ce acesta a fost foarte bine introdus in piele, asteapta cateva secunde pana ce mainile sunt uscate complet.

Sursa foto: https://www.pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare