Boli

# piata wuhan #bacterie periculoasa #holera #alerta #autoritati #testoase

Autoritatile sunt in alerta! A fost descoperita o bacterie periculoasa in Wuhan, locul din care a pornit pandemia Covid!

Un nou caz din orasul chinez Wuhan pune in alerta lumea medicala. A fost descoperita o bacterie extrem de periculoasa intr-o piata alimentara.

 

Este vorba despre bacteria care provoaca holera. Aceasta a fost detectata la un student si apoi, a fost descoperita separat, in mostre prelevate de la testoase cu carapace moale, vandute intr-o poiata alimentara.

Aceasta descoperire a atins un punct sensibil, multe persoane facand legatura cu piata alimentara si aparitia pandemiei de Covid.

Magazinul care vindea broastele testoase cu carapace moale a fost inchis pentru trei zile. Acesta, dar si intreaga piata au fost dezinfectate.

Autoritatile au anuntat insa ca nu exista legaturi intre probele pozitive de la testoase, in cazul carora s-a descoperit o tulpina a virusului si tulpina resposabila pentru transmiterea holerei la oameni.

Acum, oficialii analizeaza alte broaste testoase provenite din acelasi lor, dar care au ajuns intr-o alta zona a tarii, pentru vanzare.  

Cazul aminteste de debutul pandemiei de Covid, de la finalul anului 2019, care a aparut initial de la piata locala din Wuhan, unde se vindeau fructe de mare si produse din peste. Cu toate acestea, originea virusului ramane inca un mister, dar si motiv de tensiune intre SUA si China.

"Detectarea Vibrio cholerae O139 ne reaminteste din nou ca pietele umede, desi sunt importante din punct de vedere cultural si economic in Asia, au fost asociate cu diverse riscuri pentru sanatatea publica", a declarat Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia, potrivit antena3.ro. 

FOTO: euractiv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare