Boli

# manuka # miere de manuka #arsuri gastrice #miere

Arsurile gastrice si mierea de Manuka

Arsurile gastrice reprezinta un disconfort destul de des intalnit in randul persoanelor care nu au un stil de viata sanatos si nici o alimentatie echilibrata. Persoanele care se confrunta cu arsuri gastrice resimt o senzatie de disconfort abdominal si arsuri stomacale la nivelul esofagului. Uneori disconfortul este insotit de balonare, dar si de dureri in piept care se pot extinde pana in zona gatului.

Sa vedem care sunt cauzele care duc la aparitia arsurilor gastrice si cum poate ajuta mierea de Manuka in ameliorarea disconfortului!

Arsuri gastrice: Cauze

Dupa cum am mentionat deja, senzatia de arsuri gastrice apare de cele mai multe ori in randul persoanelor care au obiceiuri alimentare nesanatoase si o alimentatie haotica. Cei care sar peste mesele principale, consuma cafea si fumeaza dimineata la prima ora sunt mult mai predispusi la arsuri gastrice. Stresul, odihna insuficienta pot provoca si ele disconfort si arsuri gastrice. Exista insa si persoane care au un stil de viata sanatos si totusi se confrunta cu acest disconfort. In acest caz, in spatele arsurilor gastrice se poate ascunde o afectiune precum:

  • gastrita – aceasta afectiune presupune inflamarea mucoasei stomacului. Gastrita poate fi ameliorata daca este diagnosticata si tratata la timp;
  • ulcer gastric – este o afectiune cauzata de o rana pe mucoasa gastrica ce poate sa apara in urma administratii de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau a infectarii cu bacteria Helicobacter Pylori (caz in care mierea de Manuka este extrem de eficienta in combaterea bacteriei);
  • boala de reflux gastroesofagian – este cea mai frecventa cauza a acestei afectiuni. Provoaca cel mai mare disconfort, iritatii si arsuri gastrice.

Mierea de Manuka – remediu natural excelent pentru arsuri gastrice

Daca te confrunti de mult timp cu arsuri gastrice, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti monitorizezi mesele si sa observi daca exista vreun aliment care iti provoaca acest disconfort. Iata care sunt cele mai frecvente alimente care provoaca arsuri gastrice: ciocolata, rosii, citrice, alune, prajeli, grasimi, condimente, maioneza, ceapa, usturoi, produse de patiserie, etc. Eliminarea acestor alimente din dieta, alaturi de odihna si hidratare corespunzatoare, sunt metode la care poti apela pentru ameliorarea arsurilor gastrice.

Exista si remedii naturale care te ajuta in momentele in care disconfortul este prea mare. Daca te confrunti des cu arsuri gastrice, ar fi bine sa ai mereu in casa ceai de menta, ghimbir sau cuisoare, pentru ca acestea contribuie la eliminarea rapida a disconfortului. Tot din categoria remedii naturale pe care ar trebui sa le incerci daca stii ca ai gastrita sau aciditate gastrica ridicata face parte mierea de Manuka.

Mierea de Manuka este considerata in momentul de fata cel mai puternic antibiotic natural, fiind folosita pentru tratarea multor afectiuni, printre care si arsurile gastrice sau gastrita. Consumul de miere de Manuka are atat un rol preventiv pentru afectiunile digestive, cat si de tratare a infectiei cu bacteria H. Pylori. In urma studiilor realizate, s-a descoperit ca substantele din compozitia acestui tip de miere ajuta la distrugerea bacteriilor ce provoaca ulcerul gastric. Asa ca, pe lista alimentelor cu rol in ameliorarea durerilor sau a disconfortului provocat de arsuri gastrice ar fi bine sa adaugi si mierea de Manuka.

Ce tip de miere de Manuka alegi pentru arsuri gastrice?

Mierea de Manuka este un produs falsificat intens, datorita cererii mare care exista pe piata. Asadar, atat pentru arsuri gastrice, cat si pentru orice alt tip de afectiune a sanatatii pe care doresti sa o ameliorezi cu mierea de Manuka, este necesar sa alegi un produs care provine din surse sigure, asa cum este si Republica Bio. Achizitionand miere de Manuka de la Republica Bio, un magazin care se ocupa cu comercializarea produselor certificate, ai siguranta ca vei consuma un remediu eficient, care contribuie activ la ameliorarea problemei de care suferi.

La Republica Bio poti gasi diverse sortimente de miere de Manuka certificata, produsa in Australia si Noua Zeelanda de albine care polenizeaza arbustul de Manuka. Mierea de Manuka disponibila la Republica Bio este clasificata pe baza indicatorilor MGO (indicator al cantitatii de metilglioxal) sau UMF (care indica activitatea antibacteriana neperoxidica). In functie de severitatea arsurilor gastrice, poti alege o miere de Manuka cu factor MGO/ indice UMF mai mic sau mai mare.

Arsurile gastrice iti afecteaza semnificativ calitatea vietii. Incearca sa gasesti cauza, sa elimini alimentele care determina aparitia arsurilor gastrice si apeleaza la remedii naturale eficiente, precum mierea de Manuka, ori de cate ori apare disconfortul. In cazul in care arsurile gastrice nu se amelioreaza, nu ezita sa consulti cat mai repede un medic.

FOTO: istock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului