Boli

# purtare aparat dentar #aparat dentar

Aparatul dentar invizibil, un tratament minim invaziv pentru dintii tai!

Indreptarea dintilor ofera numeroase avantaje, atat in ceea ce priveste starea de sanatate, cat si aspectul fizic si impresia pe care o lasi atunci cand vorbesti sau cand zambesti. Un pacient care opteaza pentru aceasta solutie din considerente estetice tine la propria imagine si nu ar vrea ca aceasta sa fie afectata nici pe durata efectuarii tratamentului.

 

Special pentru astfel de cazuri au aparut diferitele tipuri de aparat dentar invizibil. Ele difera de cele clasice intr-o singura privinta: Existenta lor nu poate fi sesizata de alte persoane, in afara de cea care le poarta. In rest insa, ofera aceleasi beneficii precum dispozitivele clasice, ajutand la indreptarea dintilor si eliminand, astfel, multiplele riscuri existente pentru sanatatea organismului.

Iata care sunt principalele tipuri de aparat dentar invizibil, cu caracteristicile fiecaruia dintre ele!

Aparat dentar invizibil lingual

Aceasta solutie reprezinta o alternativa discreta a aparatelor metalice traditionale. Diferenta este conferita de faptul ca bracketii sunt atasati pe spatele dintelui, fiind, astfel, ascunsi vederii. Este exact solutia care sa nu iasa deloc in evidenta, preferata de majoritatea pacientilor cu o viata sociala activa.

Spre deosebire de alte metode care asigura discretie, dispozitivele ortodontice linguale pot fi utilizate cu succes atat in cazul adultilor, cat si in cel al adolescentilor. Experienta arata ca ele au reusit sa rezolve inclusiv cazuri complexe de aliniere defectuoasa.

Pacientii trebuie sa stie ca bracketii utilizati se realizeaza in mod personalizat, prin scanarea dintilor, ceea ce confera un plus de exactitate, dar are ca efect si cresterea costurilor. Un alt aspect deosebit se refera la faptul ca, in acest caz, igienizarea este mai dificila decat in cazul solutiilor traditionale.

Aparat dentar invizibil Invisalign

Sistemul de tratament Invisalign presupune folosirea unor gutiere personalizare, cu ajutorul carora se pot corecta probleme de aglomerare dentara, apropieri ale spatiilor dintre dinti si chiar probleme de ocluzie. Gutierele sunt aproape invizibile si trebuie schimbate la fiecare doua saptamani.

Cel mai mare avantaj al folosirii sistemului Insalign consta in faptul ca gutierele pot fi indepartate, la nevoie. In plus, metoda de tratament este minim invaziva, gutierele sunt foarte rezistente, iar igienizarea se poate realiza foarte simplu, tocmai datorita posibilitatii de a indeparta temporar aparatul.

Medicul ortodont realizeaza o amprenta digitala a intregii danturi, pe care o trimite unui laborator specializat in gutierele personalizate. Numarul acestora depinde de complexitatea fiecarui caz in parte, iar rapiditatea vindecarii este influentata de durata de timp in care pacientii aleg sa le poarte, fara sa le dea jos.

Aparat dentar invizibil Spark

Sistemul computerizat Spark Clear Aligner ii permite medicului ortodont sa deplaseze cu precizie fiecare dinte si sa se ajunga la un aspect si la o muscatura ideale. Pacientul afla, inca de la inceput, durata tratamentului, precum si ce miscari dentare va produce fiecare gutiera. I se poate prezenta chiar si o simulare video a intregului proces de aliniere, pentru a cunoaste ce se intampla cu dintii lui, pas cu pas, in fiecare moment.

Concret, pacientul trebuie sa poarte cate un set de gutiere dentare transparente saptamanal, la indicatia medicului. La intalnirile cu acesta, el va primi intre 8 si 12 gutiere, astfel incat vizitele la cabinet sa fie cat mai rare. Prin urmare, tratamentul este posibil inclusiv pentru persoanele care calatoresc mult sau care sunt plecate din tara.

Pentru a vedea daca ti se potriveste una dintre aceste solutii sau daca iti este recomandata o alta metoda, nu ezita sa vizitezi o clinica stomatologica specializata pe ortodontie! Vei afla ce aparat dentar invizibil iti va readuce sanatatea si zambetul pe buze!

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare