Boli

#beneficii #apa minerala #sanatate

Apa minerala: 8 beneficii pentru sanatate

Dupa cum o arata numele, apa minerala contine cantitati de minerale benefice pentru organism, precum magneziu, calciu, potasiu si sodiu. Sursa ei se gaseste in izvoarele subterane si spre deosebire de apa de baut obisnuita, aceasta este imbuteliata in stare naturala, fara sa fie tratata. In special pe timp de vara, cand vremea este caniculara, angajatorii sunt obligati sa puna la dispozitia angajatilor o cantitate suficienta de apa minerala zilnic. Iata cateva beneficii pentru sanatatea ta pe care le obtii din consumul de apa minerala plata sau carbogazificata, dupa gust.

Intareste sistemul osos

Consumul regulat de apa minerala ajuta la imbunatatirea sanatatii oaselor. Magneziul din apa imbunatateste performanta musculara si ajuta la prevenirea bolilor de tipul osteoporozei sau la ameliorarea durerilor celor ce sufera de astfel de afectiuni.

Previne accidentarile musculare

Magneziul mentionat mai sus ofera beneficii importante in ceea ce priveste prevenirea pierderii de lichide si electroliti in timpul si dupa efortul exercitiilor fizice. In special pentru sportivi, dar si in viata de zi cu zi, atunci cand apare un moment de efort, este esential sa fii hidratat pentru a nu aparea crampe musculare sau alte accidentari mai grave, cum sunt intinderile sau chiar rupturile.

Tonifiaza pielea

Hidratarea constanta este o necesitate si totodata un beneficiu pentru piele. Cu cat creste calitatea apei pe care o consumi, cu atat te bucuri de mai multe beneficii. Pe langa faptul ca te mentine hidratat si sanatos, apa minerala iti tonifiaza tenul si pielea. De aceea, daca ai de organizat un eveniment de business sau de networking, este indicat ca apa minerala la PET de 0.5 litri sa nu lipseasca.

Scade colesterolul

Apa minerala reprezinta una dintre cele mai simple metode de reducere a colesterolului rau. De acest beneficiu sunt responsabile doua dintre mineralele pe care le contine: magneziul si potasiul.

Ajuta digestia

Problemele digestiei lente pot fi ameliorate prin consumul de apa minerala. Atunci cand consumi alimente grele sau mananci in exces, mineralele din apa ajuta la cresterea secretiei de amilaza din pancreas, substanta responsabila cu procesul de digestie. Din punct de vedere al tranzitului, apa reduce constipatia si imbunatateste functia vezicii biliare.

Previne bolile cardiovasculare

In multe cazuri clinice, pacientii cu afectiuni provocate de hipertensiune arteriala au prezentat niveluri scazute de calciu si magneziu. Dupa doar patru saptamani de consum de apa minerala constant, se observa o scadere semnificativa a tensiunii arteriale a acestora.

Imbunatateste memoria

Chiar si cel mai mic nivel de deshidratare are efecte negative asupra dispozitiei si starii psihice atat la copii, cat si pentru adulti. Intrucat hidratarea are acest impact asupra creierului, consumul de apa minerala este de un real folos pentru imbunatatirea memoriei. In special in preajma examenelor, cand suprasoliciti creierul pentru activitatea de invatare, este recomandat sa cresti consumul de apa minerala. Vei vedea diferenta dintre zilele cand te hidratezi si cele in care iti lipseste apa prin ameliorarea migrenelor in primul caz si accentuarea acestora in cel de-al doilea.

Mentine greutatea corporala

Nu s-a inventat inca dieta care sa interzica hidratarea. Intrucat creierul nu face diferenta dintre senzatiile de foame si sete, este foarte posibil ca de multe ori cand simti nevoia sa mananci sa fii doar deshidratat. Data viitoare cand simti nevoia de ceva dulce, incearca mai intai un pahar cu apa si vei vedea daca era cu adevarat senzatie de foame sau doar sete.

Atat pentru tratamentele de recuperare, cat si in cazul dietelor alimentare, apa de baut este un element esential. Fa-ti un obicei din a te hidrata de mai multe ori pe zi, astfel incat consumul de apa sa devina o rutina. Vei vedea beneficiile apei minerale pentru sanatatea ta in cel mai scurt timp.

Daca te confrunti cu anumite afectiuni medicale, cel mai intelept este sa consulti informatiile inscrise de producator pe eticheta sticlei de apa imbuteliata. O sa poti identifica astfel acel tip de apa care contine mineralele recomandate de medicul curant.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare