Boli

# vaccin antitetanos #pfizer #omicron

Anuntul facut de Pfizer! Cand apare vaccinul impotriva Omicron

Varianta Omicron a coronavirusului face ravagii in intreaga lume. In contextul in care aceasta varianta a suferit mutatii, iar vaccinurile existente au o eficienta mai mica impotriva acesteia, compania Pfizer a anuntat ca vaccinul adaptat pentru varianta Omicron va fi disponibil in primavara anului 2022.

 

Sabine Bruckner, sefa companiei Pfizer Elvetia, a declarat, recent, ca grupul farmaceutic lucreaza, in paralel, pe doua fronturi: unul pentru a studia eficacitatea vaccinului actual impotriva variantelor care apar, inclusiv a Omicron, si a doua, pentru adaptarea serului la noua versiune a virusului. 

Doza a treia, creste imunitatea in fata Omicron

Pana la aparitia vaccinului special conceput pentru varianta Omicron, doza a treia a vaccinului creste protectia impotriva unei evolutii severe a bolii. Potrivit studiilor efectuate pana in prezent, protectia in fata Omicron este de 25 de ori mai mare pentru adultii vaccinati cu doza a treia, fara de cei care au doar primele doua doze de vaccin efectuate.

Moderna lucreaza la o varianta adaptata a vaccinului

In acelasi timp, un compania Moderna a anuntat, in urma cu o saptamana, ca va incepe sa lucreze la o adaptare a vaccinului sau impotriva Omicron.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului