Boli

#persoane vaccinate pfizer #scadere protectie #vaccin #vaccin pfizer

Anunt important pentru persoanele vaccinate cu Pfizer! Cand scade protectia acestui ser de fapt

Anunt important pentru toti romanii care s-au vaccinat cu serurile de la Pfizer si Astrazeneca. Potrivit unui nou studiu asupra protectiei pe care o ofera aceste seruri de-a lungul timpului, cel care are o mai mare eficienta se dovedeste cel de la Astrazeneca.

 

Astfel, conform studiului realizat de cercetatorii britanici, protectia oferita impotriva Covid-19 de vaccinul dezvoltat de Pfizer si BioNTech scade mai repede decat cea a serului AstraZeneca, potrivit unui studiu publicat joi de cercetatori de la Universitatea Oxford.

Studiul este bazat pe rezultatele unui sondaj realizat de Office for National Statistics din Regat care a derulat, aleatoriu, teste PCR din decembrie 2020 pana luna aceasta, scrie news.ro.

Cercetatorii au descoperit ca „dinamica imunitatii dupa doua doze difera semnificativ” intre Pfizer si AstraZeneca.

Astfel, conform analizei Pfizer are „o mare eficienta initiala”, dar „a inregistrat un declin mai rapid in protectia impotriva unei incarcaturi virale mari si a infectiei cu simptome”, la cateva luni de cand schema de vaccinare a fost completa, desi ratele raman scazute pentru ambele vaccinuri.

„Rezultatele arata ca, dupa patru pana la cinci luni, eficienta acestor doua vaccinuri va fi similara”, au adaugat oamenii de stiinta, subliniind ca efectele pe termen lung trebuie studiate.

Rezultatele studiului au fost publicate in timp ce Israelul administreaza deja doza suplimentara de Pfizer, dupa ce 58% din populatie a primit deja doua doze din acest vaccin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului