Boli

#sanatate #femei #papanicolau #analize

Analize obligatorii pentru femei

Pentru a te asigura ca sanatatea ta este mereu buna, trebuie sa ai grija de tine, iar un prim pas pentru acest lucru sunt, desigur, vizitele periodice la medic. Analizele medicale sunt necesare pentru a stii cum se simte organismul tau, de ce anume are nevoie, ce ii lipseste si tot ce trebuie sa imbunatatesti.


Iata cateva analize esentiale pentru sanatatea a unei femei:


analizele de sange si urina


Carente de calciu, vitamine, zinc sau fier? Cu o simpla vizita la medicul de familie vei afla daca ai probleme de sanatate sau daca prezinti un risc de imbolnavire. In urma unor analize ale sangelui si ale urinei vei afla daca organismului tau ii lipseste ceva sau, din contra, are ceva in exces. Si avand in vederea ca o data pe an sunt gratuite, ar trebui sa profiti.


testul papanicolau


Testul Papanicolau iti poate salva viata si trebuie facut cel putin o data pe an, indiferent de varsta si de faptul ca ai o viata sexuala activa sau nu. Chiar daca vizita la medicul ginecolog nu este tocmai o placere, acest test este foarte necesar. Cu ajutorul lui poti descoperi si preveni aparitia cancerului, dar si anumite afectiuni cu transmitere sexuala.


Analiza secretiilor vaginale


Infectiile vaginale sau afectiuni precum candidoza se pot descoperi doar in urma analizei de secretie vaginala. Controlul pe masa ginecologului nu dureaza mai mult de 3 minute,  rezultatele le poti afla pe loc, iar in cazul in care exista probleme in mod sigur te vei bucura ca le-ai descoperit la timp si ca le-ai tratat inainte de a aparea complicatii.

Testarea sanilor


O vizita la medicul ginecolog ar trebui sa cuprinda si controlul sanilor. Chiar daca te palpezi singura periodic, un medic poate depista mult mai usor o posibila tumora.  De asemenea, o mamografie sau o ecografie mamara sunt esentiale, mai ales in conditiile in care ai trecut de varsta de 30 de ani.


Atentie: mamografia si ecografia mamara nu sunt recomandate daca esti insarcinata.


Masurarea tensiunii arteriale


Masurarea tensiunii arteriale este un proces important pentru toate femeile, insa avizate sunt cele trecute de 40 de ani. Dereglarea tensiunii arteriale poate provoca diverse afectiuni destul de grave, asadar, mai ales cand simti ca iti zvacneste sangele in tample, nu mai sta pe ganduri si mergi la control.


Osteoporoza


Femeile sunt de patru ori mai predispuse la osteoporoza decat barbatii, iar daca esti fumatoare, daca obisnuiesti sa consumi alcool si stii ca cineva din familia ta a mai suferit sau sufera de osteoporoza, nu ezita sa mergi la control.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare