Boli

#medicamente #remedii naturiste #durere #tratament naturist #trata

Alternative naturale pentru cele mai prescrise medicamente

Medicamentele salveaza vieti, insa, in acelasi timp, ele mascheaza simptomele, fara a trata cauzele adevarate ale problemelor de sanatate. Pe piata exista insa numeroase remedii naturale , mult mai sigure si eficiente si care costa si mai putin.

Inainte insa de a incepe un tratament naturist este foarte important sa discuti cu medicul specialist.

Iata ce afectiuni poti trata cu remedii naturiste :
 

Pentru durere


Anual, medicii prescriu milioane de medicamente impotriva durerilor de spate, cap sau dinti. Durerea este un simptome neplacut, insa medimentele analgezice pot creea dependenta, iar anumite ingrediente pot afecta ficatul.

Pentru a scapa de dureri este indicat sa apelezi si la alte terapii. Acupunctura sau sunt alternative naturale pentru medicamente.

Durerea poate fi cauzata de o dereglare a sistemului nervos, astfel ca manipularea canalelor nervoase ale creierului si coloanei vertebrale poate remedia durerile.
 

Pentru colesterol


Statinele sunt substante care previn productia colesterolului prin blocarea unor enzime nocive produse de ficat. Pentru a evita aceste medicamente si in special pentru a preveni formarea de colesterol este foarte important sa iti schimbi dieta si sa adopti un stil de viata sanatos .

Alimente precum cerealele integrale, usturoiul, uleiul de masline sau vinul rosu reduc inflamatiile si colesterolul din organism in mod natural. Substantele active din aceste alimente previn depunerea colesterolului pe arterele de sange si ajuta la productia de colesterol bun.
 

Pentru hipertensiune


Medicametele prescrise de medic joaca un rol important in reducerea tensiunii arteriale, insa cu ajutorul unor suplimente naturale poti elimina total medicamentele, dar si aceasta problema de sanatate.

Este foarte important sa maresti aportul de potasiu, prezent in banane sau suc de tomate, si de magneziu. Aceste minerale sunt foarte eficiente pentru tratarea hipertensiunii. De asemenea, mai poti lua si suplimente cu coenzima Q10, un antioxidant care ajuta la scaderea tensiunii, prin dilatarea vaselor de sange.
 

Pentru hipotiroida


Hipotiroidismul este o afectiune comuna in special in randul femeilor de peste 50 de ani. Aceasta problema medicala apare atunci cand glanda tiroida este atacata de sistemul imunitar. Poate fi insa cauzata si de o deficienta de minerale precum iod, fier sau seleniu.

Aceste minerale optimizeaza functia glandei tiroide si reduc simptomele neplacute. Inainte de a lua astfel de suplimente minerale este indicat sa discuti cu medicul specialist, deoarece pot avea efecte secundare, in special pentru persoanele care sufera de afectiuni cardiace .
 

Pentru diabet


Medicamentele pentru diabet controleaza simptomele si echilibreaza nivelul de zahar din sange, insa un stil de viata sanatos si miscarea pot duce la eliminarea totala a acestor medicamente din rutina ta zilnica.

Stilul de viata sedentar reprezinta principalul factor de risc pentru diabet, insa adaugarea de miscare in programul tau previne diabetul si amelioreaza simptomele la persoanele care deja sufera de aceasta afectiune.
 

Pentru insomnie


Medicamentele prescrise pentru insomnie creeaza de cele mai multe ori dependenta. Atunci cand nu poti adormi, specialistii recomanda suplimentele pe baza de melatonina, un hormon natural, produs de glanda pineala.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare