Boli

# alimente boala #durere cap #durere in gat #alimente rele #alimente #sanatate

Alimente interzise cand ai dureri in gat sau te doare capul. Iti fac mai mult rau

Atunci cand suntem bolnavi este indicat sa consumam anumite alimente dar sa ne ferim cat putem de alte mancaruri, pentru ca ele pot sa duca la agravarea simptomelor, sa ne faca sa ne simtim mai rau.

Descopera care sunt alimentele care trebuie evitate atunci cand suferim de anumite afectiuni:

Daca ai indigestie

In cazul in care ai facut indigestie, atunci trebuie sa eviti fructele, pentru ca ele pot favoiza aapritia gazelor intestinale. Cele mai daunatoare sunt merele, citricele, piersicile, prunele. Poti totusi sa mananci banane.

Incearca, de asemenea, sa eimini din alimentatie ă bomboanele, laptele, alcoolul, mancarurile condimentate, prajelile, cofeina. Nu manca nici legume precum usturoiul, ceapa verde,  broccoli, varza fasole, mazare.


Dureri in gat


Daca suferi de dureri in gat, ai grijsa sa nu bei lichie prea fierbinti si nici foarte reci. Nu manca nici fructe cu coaja, pentru ca aceste pot sa irite gatul. Daca si tusesti- fereste-te de nuci, si ele un factor care contribuie la aparitia episoadelor de tuse.
 Sucurile acidulate, cgiar dcaa sunt naturale, obtinute  din fructe si legume crude pot irita si ele gatul.

Gastrita


Dcaa suferi de gastrita, dar si de alte afectiuni ale stomacului, atunci nu trebuie sa iti pui in farfurie fructe acide, alimente picante, branza foarte sarata, dar nici prajeli. Cele mai bune sunt mancarurile obtinute prin fierbere sau cele facute la cuptor sau la gratar.

Dureri de cap

Siai ca atunci cand suferi de o durere de cap o poti alimenta in cazul in care consumi  ciocolata, daca vei vin rosu sau daca mananci mezeluri. Cel mai bine este sa te hidratezi foarte bine, sa bei multa apa. De ajutor este si cafeaua datorita continutului de cofeina.

Constipatia cronica


Alimetele de evitat de catre cei care se confrunta adesea cu episoade de constipatie sunt ciocolata, mancarurile bogate in fier, lactatele. Este necesar un aport zilnic suficient de lichide. In afara de cei doi litri de apa, poti consuma supe, ciorbe, compoturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare