Boli

#cancer colon #cancer #sanatate

Alimente care te protejeaza de cancerul de colon!

Cancerul de colon este una dintre cele mai populare afectiuni din ultimii ani, din cauza careia se inregistreaza mii de decese anual. Aceasta boala este descoperita cel mai des foarte tarziu, deoarece prezinta simptome in stadii avansate. 

Constipatia sau diareea constante, crampele rectale, sangerarea rectala, balonarea, scaderea brusca in greutate, pierderea apetitului alimentar, sange in urina sau scaun sunt primele simptome alarmante care ar trebui sa te trimita urgent la medic. 

Pentru a preveni cancerul de colon este foarte important sa ai o alimentatie foarte bine echilibrata, care sa contina foarte multe fibre. 

Iata care sunt alimentele care previn cancerul de colon:

Usturoiul

Usturoiul este o sursa importanta de antioxidanti, care lupta impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. El previne imbatranirea prematura si are proprietati antivirale si antibacteriale, inhiba dezvoltarea tumorilor si a celulelor canceroase. De asemenea, antioxidantii din usturoi stimuleaza si sistemul imunitar si ajuta la eliminarea substantelor daunatoare din organism.

Portocalele

Portocalele sunt surse importante de acid folic, un tip de vitamina B, solubil in apa, care ajuta la sintetizarea si repararea ADN-ului. Deficienta de acid folic creste riscul de cancer de colon. Alte alimente bogate in acid folic sunt cerealele integrale, ficatul de vita, mazarea sau fasolea.

Tonul

Tonul contine cantitati importante de seleniu, un mineral care ajuta la detoxifierea organismului si reduce si riscul mutatiilor celulare. Tonul contine si acizi grasi omega 3 si omega 6 care previn toate tipurile de cancer.

Cerealele integrale

Introdu in alimentatia ta zilnica cereale integrale sub forma de musli, paste integrale, paine integrala, orez brun.
Fibrele au rolul de a proteja colonul, absorb produsii nocivi din digestie si nu ii lasa sa stea in contact cu mucoasa intestinelor. In plus, favorizeaza elimiarea rapida a scaunului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului