Boli

#alimentatie #migrene #durere de cap #branza #cascaval #alcool

Alimente care dau dureri de cap

Durerile de cap reprezinta o problema comuna care afecteaza oameni de toate varstele, iar una dintre cauze o reprezinta alimentatia. Din pacate, exista si alimente care iti pot provoca dureri de cap , asa ca este recomandat sa alegi cu mare atentie mancarurile si sa le consumi moderat.


In general, dureri le de cap apar la cateva ore dupa consumarea alimentelor problema, asa ca este foarte posibil sa nu stii exact pe ce sa dai vina.


Iata care sunt alimentele care pot da dureri de cap daca sunt consumate in cantitati mari.


Branza


Branza si cascavalul au in compozitia lor un aminoacid numit tiramina, ingredient care a fost asociat deseori cu instalarea durerilor de cap. Tiramina este formata din descompunerea proteinelor, iar cu cat se consuma o cantitate mai mare din alimentul respectiv, cu atat durerea de cap va fi mai pronuntata.


Alte alimente bogate in tiramina: 
vinul rosu, pestele afumat, carnea prelucrata, muraturile, fasolea, avocado si nucile.


Produsele alimentare care contin nitrat de sodiu


Foarte multe produse semipreparate contin nitrat de sodiu, un conservant, colorant si aromatizant. Acesta este utilizat in principiu in salamuri, carnati, produse afumate si prelucrate. Acest ingredient dilata foarte mult vasele de sange, ceea ce duce la aparitia migrenei.  Asadar, daca mananci astfel de alimente, incearca sa iti impui o limita si sa consumi cantitati cat mai mici si destul de rar.


Produsele alimentare care contin glumat monosodic


Glumatul monosodic este un alt aditiv alimentar si potentiator de aroma care se regaseste in sosurile de soia, dar si alte alimente asemanatoare. Durerile provocate de acest ingredient apar de obicei la aproximativ 30 de minute dupa consum, insa partea proasta este ca provoaca si alte simptome cum ar fi: dureri in cosul pieptului, ameteli si disconfort abdominal.


Alcoolul


Bauturile alcoolice consumate in cantitati exagerate provoaca in mod sigur dureri de cap. Alcoolul cauzeaza dilatarea vaselor sanguine in corp, lucru care favorizeaza durerile puternice de cap. Cel mai bine este sa te opresti dupa primul pahar.


Alte alimente care pot provoca migrene
: ceapa, banane, citrice, ciocolata, aspartam si alti indulcitori artificiali.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare