Boli

#aspirina #alergie #sindromul reye #ulcer gastric #hemoragie

Alergia la aspirina

, salvarea noastra atunci cand ne confruntam cu dureri usoare, pare sa fie la prima vedere un medicament absolut inofensiv, insa in anumite cazuri, pastila poate provoca diverse alergii.


Este adevarat ca sunt rare cazurile in care oamenii au alergie la aspirina , insa atunci cand acest lucru lucru se intampla, situatia nu este deloc placuta. Simptomele alergiei pot fi usoare, insa in functie de persoana si de afectiunile de care aceasta sufera, ele se pot agrava.


De exemplu, aspirina poate provoca atacuri severe de astm celor care sufera de aceasta boala, dar si persoanelor care au probleme cu sinusurile.


Alte simptome ale alergiei la aspirina sunt:

 

  • Mancarimi ale pielii
  • Urticarie
  • Umflarea fetei, a limbii sau a buzelor
  • Tuse, dificultati respiratorii
  • .


In cazul in cate te-ai confruntat cu astfel de simptome dupa ce ai luat aspirina, ar fi bine sa eviti medicamentul de acum incolo deoarece inseamna ca esti alergic, iar data viitoare, simptomele s-ar putea agrava.


Pe langa toate acestea, aspirina mai are cateva efecte neplacute, printre care se numara:


Hemoragie – aspirina mareste fluxul sangvin, motiv pentru care nu este recomandat femeilor care se afla in perioada mentruatiei si nici persoanelor care au rani deschise. Mai mult decat atat, aspirina nu este tocmai recomandata impotriva durerilor de cap deoarece in cazul unor probleme cerebrale, administrarea medicamentului poate provoca paralizie.


Ulcer gastric – aspirina favorizeaza aparitia ulcerului gastric din cauza moleculelor care impiedica formarea enzimelor responsabile de formarea mucoasei al carei rol este sa protejeze acidul produs de stomac.


– aceasta boala are un risc mai mare de aparitie in cazul copiilor, motiv pentru care medicii sunt de parere ca durerile usoare in cazul micutilor trebuie indepartate cu alte medicamente si in niciun caz cu ajutorul aspirinei. Sindromul Reye de manifesta prin ameteala, stari de voma si chiar coma.


Atunci cand mergi la farmacie si ceri medicamente pentru durere, subliniaza-i  farmacistului faptul ca este alergi la aspirina si roaga-l sa iti dea un medicament care sa nu aiba in compozitia sa aceleasi ingrediente active.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului