Boli

#vaccin aprobat #vaccin # vaccin anticovid

Al optulea vaccin anticovid a fost aprobat. Cum se numeste si ce efecte adverse are acesta

Organizatia Mondiala a Sanatatii a aprobat cel de-al optulea vaccin anticovid. Serul se numeste Covaxin si este primul vaccin dezvoltat in India. Acesta prezinta o eficieta de 78% si este recomandat pentru toate categoriile de varsta, incepand cu 18 ani.

 

Serul Covaxim se administreaza in doua doze, la doua saptamani interval intre ele, si este considerat „in special potrivit pentru tarile cu venituri mici si medii, datorita usurintei cu care poate fi depozitat”, potrivit unui comunicat al OMS.

Vaccinul Covaxin foloseste tehnologia clasica, cu virus inactivat, dar cu un nou adjuvant care il face mai eficient, potrivit spuselor producatorului.

Acest adjuvant este cel care il deosebeste de celelalte doua vaccinuri cu virus inactivat deja autorizate de OMS, fiind vorba despre serurile anti-COVID chinezesti Sinovac si Sinopharm. Depozitarea serului Covaxin este mai simpla decat in ​​cazul vaccinurilor cu ARN mesager precum Moderna si Pfizer-Biontech.

Desi, conform statisticilor la nivel global, vaccinurile Moderna si Pfizer s-au dovedit a fi cele mai eficiente dintre toate serurile autorizate pana acum, acestea trebuie transportate si depozitate la o temperatura foarte scazuta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare