Boli

#sinusuri #sanatate #boli #sinusuri infundate #remedii sinusuri infundate

Ai sinusurile infundate? Iata 4 solutii cu efect garantat

Sinusurile infundate reprezinta o problema frecventa in sezonul rece. Totusi, inainte de a recurge la tratamente medicamentoase pentru a desfunda sinusurile, ai la indemana cateva tratamente naturiste, simple, pe care le poti face acasa si care au efecte garantate.

1. Picaturi cu apa salina

Achizitioneaza, de la farmacie, picaturi de nas cu apa salina. Aceasta dezinfecteaza, curata si elimina mucozitatile din sinusuri, inca de la primele aplicari.

Intinde-te pe spate si adauga 2 - 3 picaturi de apa salina in fiecare nara. Mentine pozitia, chiar daca senzatia este una foarte neplacuta si esti tentat sa te ridici imediat. Incearca sa te calmezi si sa lasi solutia sa actioneze in profunzime.

Vei observa ca imediat vei respira mai usor si ca vei scapa de presiunea pe care o simteai inainte.

2. Inhalatii cu abur

Fierbe doi litri de apa, adauga 4 picaturi de ulei esential de menta sau eucalipt, acopera-ti capul cu un prosop, apleaca-te deasupra vasului cu apa fierbinte si inhaleaza aburii pentru aproximativ trei minute. Iti va fi destul de greu sa rezisti, insa ar fi bine sa faci efortul de a suporta aburii. Acestia vor patrunde adanc in caile respiratorii si vor topi mucozitatile care au provocat infundarea sinusurilor.

Vei simti imediat nevoia sa elimini secretiile nazale. Repeta tratamentul in fiecare seara, inainte de culcare. Daca vei face tratamentul dimineata, iar apoi vei iesi afara, in aerul rece, sinusurile vor fi si mai infundate.

3. Bea lichide calde

Atunci cand ai sinusurile infundate, ceaiurile calde sunt cea mai buna arma a ta. Consuma cate o cana cu lichide calde, fara zahar (eventual doar cu putina lamaie), pentru a te bucura de efectul instant de curatare si desfundare a sinusurilor.

4. Umiditate ridicata

Achizitioneaza un umidificator, cu ajutorul caruia sa reglezi nivelul de umiditate din camera. Aerul uscat poarta o parte din vina pentru sinusurile uscate, infundate. Daca nu ai un umidificator, ar fi bine sa folosesti o lampa de aromaterapie - toarna in aceasta 50 de ml de apa si aprinde o lumanare sub suportul pentru apa, fara sa adaugi insa vreun ulei esential.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare