Boli

# crestere mobilitate # probleme articulatii #mobilitate #articulatii

Ai probleme cu articulatiile? Intarirea articulatiilor si cresterea mobilitatii!

Sanatatea este cea mai importanta “calitate” a unui om, iar noi trebuie sa invatam sa ne punem corpul pe primul loc. Sa inlocuim produsele procesate, sintetice cu produse naturale, sa ne bucuram de ceea ce ne ofera natura, pentru ca ea lucreaza in beneficiul nostru.

Una dintre cele mai frecvente afectiuni ale corpului o reprezinta durerile articulare, o senzatie de disconfort si iritatie, care afecteaza articulatiile corpului.

Exista multiplii factori care duc la deteriorarea articulatiilor:

  • stilul de viata;
  • varsta;
  • istoricul medical;
  • kilogramele in exces;
  • genetica.

Cand apar durerile musculare?

Sportivii sunt mai predispusi catre dureri articulare, din cauza efortului fizic in exces; la fel si persoanele in etate, deoarece cartilajele se subtiaza in timp. In cazul femeilor, exista un risc mai mare de dureri articulare decat in cazul barbatilor, iar kilogramele in plus reprezinta o presiune suplimentara asupra articulatiilor, pentru ca fiecare kilogram in plus este, pentru corp, asemeni unui bagaj de 3-5 kilograme pe care il cari zilnic.

Importanta intaririi articulatiilor

Mobilitatea reprezinta capacitatea omului de a efectua miscari ample si rapide, fara disconfort si este parte importanta din intarirea articulatiilor. Sportul este unul dintre principalele ajutoare in ameliorarea acestei afectiuni, impreuna cu un gel antireumatic, folosit zilnic pe zonele cu probleme si suplimente pentru intarirea articulatiilor. Acesta poate fi un prim pas inspre o viata activa, mobila si lipsita de dureri articulare.

Cum ne intarim articulatiile? Solutii simple si eficiente

Stilul de viata ocupa un loc important in prevenirea sau chiar ameliorarea durerilor musculare. Ai nevoie de o dieta echilibrata, de produse bio si naturale, de un stil de viata sanatos si activ.

Schimbarea stilului de viata nesanatos, folosirea de produse naturale, suplimente pentru intarirea articulatiilor, geluri antireumatice si putina miscare pot duce la cresterea mobilitatii si intarirea articulatiilor. Iata ce poti face pentru a duce o viata mai sanatoasa ii mai… mobila:

  • Sport – O masa musculara dezvoltata va preveni durerile articulare, intrucat muschii sustin si ajuta articulatiie. Fa mereu exercitii de mobilitate, flexibilitate si ajuta-ti corpul cu suplimente naturale pentru mobilitate.
  • Suplimente – descopera care sunt produsele naturale pentru a iti intari articulatiile  si include-le in dieta ta zilnica. Suplimentele naturale pentru mobilitate sunt un ajutor in plus pe care poti sa il oferi corpului tau.
  • Ingrijire – poti incerca un gel antireumatic, natural si pe baza de plante, care are efect de calmare rapida a durerilor reumatice, musculare si articulare sau suplimente pentru intarirea articulatiilor
  • Alimentatie – inlocuieste alimentele procesate cu produse naturale, bio, sanatoase, cu continut scazut de grasimi. Evita sarea, zaharul si grasimile saturate.

Remedii naturale pentru intarirea articulatiilor

Pentru ameliorarea senzatiilor de durere articulara si cresterea mobilitatii exista numeroase

  • remedii naturale se gasesc si se gasesc sub forma de capsule, unguente, suplimente sau gel antireumatic.
  • Gel antireumatic – atenueaza disconfortul muscular si articular, poate creste mobilitatea articulatiilor si poate calma disconfortul reumatic. In cazul durerilor articulare sau reumatice, foloseste un gel reumatic pe baza de plante, natural, cu efect calmant, cu efect rapid, care reduce inflamatiile si atenueaza durerea. Un gel antireumatic n-ar trebui sa lipseasca din nicio casa.
  • Suplimente naturale –  ajuta la cresterea mobilitatii si intarirea articulatiilor, consolideaza elasticitatea cartilajelor si mentin buna functionare a articulatiilor. Puteti opta pentru suplimente naturale, capsule pentru mobilitate si intarirea articulatiilor care pot contribui la cresterea mobilitatii articulare, la regenerarea articulatiilor si la intarirea stucturii osoase.

Exercitiu de imaginatie

Atunci cand ai o masina, te asiguri ca totul functioneaza perfect. Ii schimbi cauciucurile vara si iarna, o duci la verificari tehnice periodice si te asiguri ca tot ceea ce nu functioneaza este “tratat” corespunzator. Inchipuie-ti ca masina este asemeni corpului tau, este vehiculul cu care te “deplasezi” prin viata si merita cel putin inzecit atentia pe care o dai unei masini.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare