INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Boli

# magneti frigider #magneti

Ai probleme cardiace? Pericolul la care te expui daca tii magneti pe frigider

Decorarea frigiderului cu magneti colorati, fie suveniruri din calatorii, fie fotografii de familie sau mesaje amuzante, este un obicei popular printre romani. Totusi, cercetarile recente arata ca aceasta practica poate avea consecinte negative asupra sanatatii, mai ales pentru cei care sufera de anumite afectiuni.

 

Interferenta magnetilor cu dispozitivele cardiace

Un studiu realizat de cercetatorii elvetieni de la Spitalul Universitar din Zurich a dezvaluit ca magnetii de neodim, adesea folositi in suveniruri si alte produse comerciale, pot interfera cu stimulatoarele cardiace si defibrilatoarele cardioverter implantabile. Cercetatorii au testat efectele acestor magneti la 70 de pacienti cu probleme cardiace, dintre care 41 aveau stimulatoare cardiace, iar 29 aveau defibrilatoare. Rezultatele au fost alarmante: magnetii de neodim de 8 grame au interferat cu toate dispozitivele pacientilor atunci cand au fost la o distanta maxima de 3 cm.

Studiul a aratat ca, desi dispozitivele cardiace si-au reluat functionarea normala dupa indepartarea magnetului, expunerea prelungita la acestia poate provoca daune permanente sau poate interfera cu functionarea normala a acestora. Acest lucru este deosebit de periculos pentru persoanele care poarta insigne sau alte accesorii cu magneti puternici de neodim. Cercetatorul principal al studiului, Thomas Wolber, a subliniat importanta avertizarii pacientilor cu privire la riscurile asociate cu acesti magneti.

Recomandarile specialistilor

Medicii ar trebui sa informeze pacientii cu dispozitive cardiace implantate despre potentialele riscuri ale magnetilor de frigider. Desi decorarea frigiderului cu suveniruri si mesaje poate parea inofensiva, pentru persoanele cu probleme cardiace, acest obicei ar putea avea consecinte grave. Este esential ca acesti pacienti sa evite expunerea la magnetii de neodim, pentru a preveni eventualele interferente si complicatii.

“Medicii ar trebui sa avertizeze pacientii cu privire la riscurile asociate cu acesti magneti.”, a declarat cercetatorul principal al studiului Thomas Wolber.

 

Astfel, persoanele cardiace trebuie sa stie ca magnetii de frigider, desi par inofensivi, pot fi periculosi pentru dispozitive cardiace implantate. Studiul elvetian subliniaza necesitatea ca pacientii cu stimulatoare cardiace si defibrilatoare sa fie informati si protejati de potentialele riscuri ale acestor magneti. Este important ca atat medicii, cat si pacientii sa fie constienti de aceste pericole si sa ia masurile necesare pentru a evita complicatiile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare