Boli

#carii hipertensiune #tratament carii #stomatolog #carii

Ai grija de dintii tai! Cariile cresc riscul de hipertensiune

 

Cariile netratate ne pot imbolnavi grav. Printre altele, focarele infectioase din cavitatea bucala pot reprezenta o sursa de microbi care ajung in circulatia sangvina, putand provoca o serie de probleme serioase.

O cercetare recenta publicata de economictimes.com a avut la baza observatiile obtinute de la 3.600 de pacienti cu hipertensiune.

Cercetatorii de la Universitatea din Aquila, Italia, au descoperit faptul ca persoanele cu gingii sanatoase aveau tensiunea arteriala mai scazuta si au raspuns mai bine la medicamentele care scad tensiunea arteriala, in comparatie cu persoanele cu o sanatate orala precara.

Persoanele cu parodontoza au avut cu 20% mai mari sanse sa aiba probleme de tensiune, comparativ cu pacientii cu o sanatate orala buna, au spus cercetatorii. Hipertensiune arteriala duce la cresterea riscului de accidente vasculare cerebrale. Se poate dezvolta endocardita, care este o afectiune adesea fatala.

Medicii ar trebui sa acorde o atentie deosebita sanatatii orale a pacientilor, in special a celor aflati sub tratament pentru hipertensiune arteriala, si sa ii indemne pe cei cu probleme dentare sa isi trateze cariile, a declarat Davide Pietropaoli, de la Universitatea din Aquila.

Inflamatia in cavitatea orala cauzeaza inflamatie si in vasele de sange. Aceasta inflamatie face ca mai putin sange sa calatoreasca intre inima si restul corpului, crescand tensiunea arteriala si favorizand riscul de atac de cord.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare