Boli

#anxietate #calculator #jocuri #fumat #memorie #inteligenta #teste IQ #teste inteligenta #sanatate mentala

Ai esuat la testele de IQ? Afla ca sunt simple si fara sens!

Ai facut vreodata un test IQ si ai fost dezamagit de rezultate? Vei rasufla usurat sa afli ca un studiu important a demontat ideea ca inteligenta umana poate fi masurata doar prin intermediul acestor teste. Afla mai jos rezultatele studiului!

Cercetatorii canadieni de la Universitatea din Ontario au realizat cel mai amplu studiu asupra inteligentei umane si au descoperit ca testele IQ nu indica nivelul de inteligenta al unei persoane si sunt, in mare parte, inutile.

Prin intermediul unui studiu disponibil online oricarei persoane, cercetatorii au analizat raspunsurile a 100.000 de voluntari care au completat 12 teste care faceau apel la memorie, atentie, rationament si organizare. Voluntarii au completat si un formular cu intrebari despre stilul de viata si educatia lor.

Testele IQ, prea simple pentru a masura inteligenta umana

Rezultatele studiului, publicate miercuri in revista de specialitate "Neuron", au aratat ca inteligenta este influentata de trei elemente diferite: memoria pe termen scurt, rationamentul si abilitatile verbale. Cercetatorii sunt de parere ca un singur element din aceste trei nu este definitoriu pentru inteligenta unei persoane.

De asemenea, in timpul testelor, cercetatorii au scanat creierul catorva dintre participanti. In urma scanarii, au descoperit ca diferite parti ale creierului erau activate atunci cand erau testate in functie de cei trei factori. Astfel, potrivit studiului, testele traditionale IQ sunt mult prea simple pentru a masura factorii atat de complecsi, capabili sa determine inteligenta unei persoane.


Activitatile sociale si testele IQ

Studiul ofera rezultate interesante si in ceea ce priveste activitatile sociale precum jocurile pe calculator sau fumatul. Astfel, persoanele care se joaca in mod obisnuit pe calculator au inregistrat rezultate mai bune la testele de rationament si memorie.

In schimb, fumatorii au inregistrat rezultate mai proaste la testele verbale si de memorie. Persoanele care sufera frecvent de anxietate au avut cele mai proaste rezultate la testele de memorie.

Oamenii de stiinta care au realizat acest studiu sunt de parere ca testele IQ nu spun nimic despre inteligenta generala a unui persoane, ci demonstreaza doar faptul ca persoanelor cu rezultate slabe li se masoara un singur tip de inteligenta, altul decat cel cu care au fost inzestrate de natura.

Sursa foto: blog.funeducation.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului