Boli

#lentile de contact #astigmatism #probleme vedete

Ai astigmatism? Uite de ce ai nevoie de lentile de contact torice si cum le poti alege corect!

Daca ai astigmatism, o afectiune oftalmologica des intalnita, este necesar sa alegi o varianta prin care sa iti corectezi viciul de refractie in cel mai simplu mod. Iar cum ochelarii de vedere ar putea sa te incomodeze, lentilele de contact torice sunt optiunea cea mai practica pe care o ai la indemana.

Astigmatismul este cauza de forma neregulata a corneei sau de anumite anomalii ale densitatii sale, precum si de unele defecte ale cristalinului. Statistic, din cele peste 70 de milioane de purtatori de lentile de contact din lume, 20% au ales lentilele de contact torice pentru corectarea astigmatismului. Din ce in ce mai populare, acest tip de lentile ofera numeroase avantaje.

Ce sunt lentilele de contact torice

Lentilele de contact torice sunt concepute special pentru corectarea erorilor de refractie a luminii. Acest defect al organelor de vaz poate fi ereditar si este influentat de anumiti factori externi, precum suprasolicitarea ochilor in conditiile unei luminozitati scazute.

In trecut, nu existau lentile de contact speciale pentru corectarea astigmatismului, insa progresele tehnologie au permis conceperea unor astfel de accesorii confortabile, numite lentile de contact torice, care pot fi purtate pe durata intregii zile.

Beneficiile lentilelor de contact torice

Lentilele de contact torice iti permit sa desfasori orice activitate cotidiana fara sa intampini dificultati, de la lucrul la computer, pana la practicarea unui sport. Acestea imbunatatesc acuitatea vizuala neutralizand ametropia si corectand distorsiunile.

Lentilele de contact torice pot fi purtate simultan cu ochelarii de soare, se adapteaza perfect formei corneei si stabilizeaza vederea in orice circumstanta.

Cum alegi lentilele de contact torice

Primul pas in alegerea lentilelor de contact torice perfecte pentru tine este sa efectuezi un consult oftalmologic pentru stabilirea unei prescriptii medicale formate din trei parti. Aceasta va mentiona corectia principala (de exemplu, -1,50D) si valoarea cilindrului necesar corectiei astigmatismului si localizarea lui pe ax (-0,50D, 180 de grade).

Al doilea pas este sa cauti un magazin de specialitate de incredere, unde sa gasesti o gama cat mai variata de lentile de contact torice de calitate, la preturi corecte, asa cum este contact-lentile.ro.

Cei mai performanti producatori de pe piata de lentile de contact torice sunt Cooper Vision, Johnson and Johnson, Bausch and Lomb si Alcon.

Pe contact-lentile.ro, poti alege din gama variata de lentile torice exact ce ai nevoie, in functie de specificatiile produselor si pretul acestora (astfel incat sa economisesti bani atunci cand le selectezi).

Biofinity Toric (3 lentile) sunt lentile lunare concepute din silicon-hidrogen, material care mentine umiditatea naturala a ochiului si faciliteaza fluxul de oxigen, pentru o senzatie de confort si prospetime intreaga zi. Pret: 92 Ron.

SofLens daily disposable Toric for Astigmatism (30 de lentile) sunt lentile zilnice ce reduc aberatiile sferice si ofera o vedere mai clara in conditii de luminozitate scazuta. Pret: 142 Ron.

PureVision Toric (6 lentile) sunt fabricate special pentru a asigura timp de 30 de zile si nopti o vedere impecabila si confort la purtare, astfel incat sa fie usor de inlocuit o data pe luna. Materialul AerGel previne depunerile si asigura o hidratare extraordinara a lentilei, pentru un confort sustinut la purtare. Pret: 136 Ron.

Intra pe contact-lentile.ro si alege cele mai bune lentile de contact torice de pe piata, la cele mai avantajoase preturi!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare