Boli

#efectuare ekg # ekg la angajare #ekg #angajare

Afla ce locuri de munca necesita efectuarea unui EKG la angajare

Nu toate locurile de munca sunt la fel. Unele implica anumite activitati pentru care trebuie sa fii apt din punct de vedere medical, pentru a nu-ti pune sanatatea in pericol.

Anumite sarcini pe care le ai de indeplinit la locul de munca, nu le vei putea implini in cazul in care ai anumite afectiuni sau probleme medicale.

Din acest motiv la angajare ti se solicita anumite analize si investigatii medicale cuprinse in specializarea medicina muncii pe care o poti face la Profilaxia.ro inTimisoara. Printre acesta investigatii este si procedura EKG, adica electrocardiodiagrama, care este un test folosit pentru monitorizarea starii de sanatate a inimii si este un test complet nedureros.

Prin efectuarea unui EKG se pot detecta rapid problemele cardiace, anomaliile sau chiar un eventual infarct.

EKG-ul este recomandat in special persoanelor cu hipertensiune arteriala, nivel crescut al colesterolului, pesoanelor cu diabet sau persoanelor fumatoare.

Iata care locuri de munca necesita efectuarea unui EKG in cadrul examenelor de medicina muncii:

Munca la inaltime

Acele locuri de munca in care trebuie sa lucrezi la inaltime, indiferent ca vorbim despre urcatul pe o scara de 1 m sau pe schele, in cazul constructiilor, ai nevoie de un text EKG, inainte de angajare, pe care il poti face la profilaxia.ro.

Aici sunt inclusi si salvamarii, salvamontistii sau alte categorii de salvatori.

Munca in ture de noapte

Munca pe timp de noapte, aduce extrem de multe modificari in organism iar acesta poate avea efecte asupra sanatatii.

Din acest punct de vedere, investigatiile medicale, inainte de angajare, in cazul unui loc de munca in ture de noapte, se va regasi si testul EKG.

Conducator auto, sofer

Daca locul tau de munca implica condusul unui autoturism sau al oricarui tip de vehicul, atunci un examen EKG este necesar inainte de a te angaja.

Deoarece condusul presupune o atentie sporita si o stare de sanatate buna, ti se vor efectua si alte teste, in acest caz, inclusiv cel oftalmologic.

Agent de paza

In cazul in care doresti sa te angajezi ca si agent de paza, vei trece prin mai multe investigatii medicale incluse in medicina muncii de la profilaxia.ro, inclusiv prin testul EKG. In acest job nu ai nevoie doar de o conditie fizica buna ci si de o stare de sanatate buna pentru a fi apt in cadrul locului de munca.

 In ce cazuri mai este  nevoie de EKG?

Electrocardiograma este o investigatie medicala care se face nu doar la angajare ci si in cazul in care un pacient se confrunta cu anumite simptome precum: rism cardiac anormal, dureri in piept, ameteli sau confuzie, slabiciune si oboseala sau celor care au avut un atac de cord.

EKG-ul se face inclusiv in randul angajatilor, nu doar la angajare ci periodic, pentru a se putea depista eventuale probleme sau anomalii care pot afecta activitatea de la locul de munca.

EKG-ul este un test foarte usor si nedureros, care nu reprezinta nici un risc pentru sanatate si este indicat sa se faca si ca preventie si control, inclusiv de catre persoanele care nu prezinta anumite simptome.

Cum sa te pregatesti pentru un EKG?

In cazul unui EKG nu ai nevoie de o pregatire speciala. Singurele exceptii care se fac sunt in cazul unei pilozitati excesive la nivelul pieptului la barbati, care trebuie indeparat pentru a aderenta optima a electrozilor.              

In cazul in care urmezi un tratament medicamentos in momentul efectuarii EKG-ului, este indicat sa mentionezi acest lucru tehnicianului, pentru ca anumite medicamente pot avea un impact asupra inimii si ar putea sa influenteze rezultatul.

Inainte de a ti se face testul ti se va cere sa renunti la bijuterii sau ceasuri si pentru a decurge totul mai rapid, ideal ar fi sa porti o camasa sau o haina cu nasturi, care sa poate fi usor deschisa, pentru ca EKG-ul se face la nivelul pielii si nu peste haine.

Raportul si rezultate  EKG-ului se da in aceeasi zi iar in cazul in care se prezinta anumite anomalii, s-ar putea sa fie necesar sa repeti testul dar si sa treci prin alte investigatii similare.

 FOTO: unsplash.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare