Boli

#covid #previziuni #pandemie #adrian streinu-cercel

Adrian Streinu-Cercel, previziuni sumbre! Rata de infectare de la 1 la 10. Rezultatele restrictiilro, vizibile dupa 6 saptamani

Medicul infectionist Adrian Streinu-Cercel face previziuni sumbre privind incidenta cazurilro de Covid in Romania. Potrivit profesorului, medicii se asteapta ca in perioada urmatoare numarul persoanelor infectate sa creasca simtitor. Mai mult, acesta sustine ca in ceea ce priveste noua tulpina, rate de infectare a crescut de la 1 spre 10.

 

“La rata de transmitere pe care o cunoastem in momentul de fata ne asteptam ca numarul pacientilor sa creasca. Daca pentru tulpina din Wuhan aveam o rata de transmitere de 1 la 3, in momentul de fata este de 1 spre 10. In spatele fiecarei persoane cu un test la nivelul exudatului nazo-faringian pozitiv, avem inca 8 sau 10 persoane in spate asimptomatice si de care nu se stie.

Rezultatele restrictiilor se vad dupa sase saptamani. Si este usor de calculat, pentru ca luati in calcul o incubatie de circa 14 zile, la aceasta incubatie de 14 zile se mai pune, de obicei, inca o saptamana, deci inseamna 21 de zile, interval in care te uiti sa vezi care este dinamica infectarilor. Si atunci, asta se multiplica cu un coeficient si undeva la 6 saptamani ar trebui sa fim pe o panta net descendenta. Deocamdata, suntem spre un platou”, a explicat Streinu-Cercel, duminica, la Biblioteca Nationala, potrivit realitatea.net. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului