Boli

#simptome #adhd #adhd adulti #simptome adhd

ADHD-ul la adulti - simptome pe care le ignori

ADHD este o afectiune frecventa la copii si asociata in special acestora, insa ii poate afecta si pe adulti. ADHD se manifesta prin incapacitatea de a te concentra asupra unei activitati.

Cel mai frecvent, ADHD apare in copilarie, insa daca afectiunea nu este tratata, ea se dezvolta si duce la complicatii in viata de adult. O persoana care sufera de aceasta boala, dar nu a fost diagnosticata, este adesea privita ca fiind o persoana enervanta, careia ii place sa se certe, care nu vrea sa invete etc.

Adultii care sufera de ADHD pot avea probleme cu stapanirea de sine si cu implicarea emotionala, insa exista un intreg amalgam de simptome specifice adultilor care se confrunta cu aceasta boala.


Simptome ale ADHD la adulti


Netratata, boala se poate manifesta prin simptome precum mancat compulsiv, abuz de substante, anxietate, stres cronic, tensiune, stima de sine scazuta. De asemenea, un adult care sufera de ADHD poate ignora recomandarile medicului si chiar administrarea medicamentelor.

Alte simptome ale ADHD la adulti:

- probleme financiare si la locul de munca (care pot merge pana la pierderea locului de munca)
- stres
- incapacitatea de a se concentra chiar si in cazul sarcinilor simple
- furie greu de controlat
- tulburari de dispozitie
- impulsivitate
- probleme de memorie si adaptare sociala


Cum sa previi ADHD


In cazul in care esti avertizat ca ai putea suferi de ADHD, consilierea psihologica este obligatorie, la fel si tratamentul medicamentos recomandat de medic. De regula, doctorul iti va recomanda calmante usoare, pastile anti-anxietate, antidepresive si care stimuleaza memoria.


Tratamentul bolii ADHD la adulti


De obicei, medicii recomanda aceleasi tratamente medicamentoase atat in cazul copiilor, cat si in cazul adultilor. In principiu, 2 din 3 adulti raspund bine la tratamentul cu pastile, insa din pacate medicamentele sunt recomandate pe termen lung. La scurt timp dupa ce se intrerupe tratamentul, reapar simptomele bolii.

Medicamentele sunt recomandate doar de catre medic, in urma unui control si a unei consultatii de specialitate. Pe toata durata tratamentului, pacientul trebuie sa mearga frecvent la controalele medicale pentru ca specialistul sa poata observa daca medicamentele au efect sau daca sunt necesare altele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare