Boli

Adevarul neplacut despre produsele cosmetice si de igiena din baia ta

Ai impresia ca baia din locuinta ta este cel mai curat loc din casa? S-ar putea sa te inseli amarnic: neinlocuite la timpul potrivit, acestea se pot transforma in adevarate bombe pentru sanatatea ta. Afla cat de des trebuie sa inlocuiesti produsele cosmetice si de igiena si cum sa te feresti de problemele de sanatate pe care acestea ti le pot aduce.

Pentru uz exclusiv personal

Credeai ca numai periuta de dinti nu trebuie scapata din ochi atunci cand prietenele tale innopteaza pe neasteptate la tine? Nimic mai fals. Produsele de infrumusetare si cosmetica - rimel, creion dermatograf, ruj etc. - se pot intoarce la tine cu diverse bacterii, chiar prietenele tale nu sunt afectate de acestea. O parte din produse de ingrijire, in special cremele naturale din extracte de plante, ar trebui depozitate in locuri uscate si racoroase pentru a le impiedica sa devina un punct de atractie pentru bacterii.

Sute de milioane de bacterii

Periuta de dinti ar trebui schimbata cam la 3 luni sau chiar mai des daca perii sunt uzati. Un studiu efectuat la Universitatea din Manchester arata ca o periuta de dinti neacoperita se incarca dupa 3 luni cu peste 100 milioane de bacterii, inclusiv exemplare de E. coli.

Miraculosul sapun antibacterian pe care il folosesti s-a putea sa nu reprezinte decat o minune de trei zile. Experti din cadrul Agentiei Americane a Medicamentelor sustin ca aceste sapunuri creeaza imunitate in timp la bacterii, iar ingredientele continute pot duce la dereglari hormonale.

Respecta calendarul valabilitatii

Produsele care ar trebui inlocuite cel mai des sunt buretele de baie si aparatul de epilat, care au o valabilitate de 3-5 saptamani. La trei luni poti face o inspectie sumara in urma careia cosul tau de gunoi sa primeasca in dar periuta de dinti, crema antiacneica si mascara. Intre 6 luni si 1 an poti spune adio rujului, creionului dermatograf si cremelor de ingrijire. Dupa un an si jumatate este cazul ca luciul tau de buze si corectorul sa fie inlocuite cu unele noi.

Deodorantele si parfumurile au o durata de doi ani. Din fericire si pentru tine si pentru producatori, ele se termina mai repede de atat. Viata parfumului poate fi chiar prelungita daca il vei pastra in frigider.

Sursa foto: femside.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare