Boli

#dragoste #sex #sarut #relatii #feromoni

Adevarul mai putin romantic despre motivul pentru care ne sarutam

Sarutul este un simbol international al dragostei, insa stiai ca reprezinta si o forma de intarire a sistemului imunitar, prin transmiterea germenilor de la barbat la femeie? Afla mai jos amanunte mai putin romantice despre sarut!

Cercetatorii britanici sunt de parere ca acest obicei al oamenilor de a-si arata afectiunea permite transmiterea unui virus care este extrem de periculos pentru femeile insarcinate si care este transmis de la la barbat la femeie pentru a intari imunitatea organismului.

Citomegalovirusul, care se dezvolta in saliva, este un virus care in mod normal nu creeaza probleme. Poate fi insa extrem de riscant daca este transmis in timpul sarcinii, deoarece cauzeaza defecte congenitale si chiar decesul fatului.

Omul de stiinta Colin Hendrie de la Universitatea din Leeds spune ca transmiterea virusului citomegalovirus de la barbati la femei este realizata mult mai eficient prin sarut si schimb de saliva. Sarutarea aceleiasi persoane timp de sase luni asigura protectia optima, iar pe masura ce relatia avanseaza si saruturile sunt mai pasionale, sistemul imunitar al femeii este mult mai bine stimulat.

Astfel, cercetatorii sunt de parere ca impartasirea germenilor prin sarut, inainte de sarcina, permite organismului femeii sa isi dezvolte propriul sistem imunitar care sa protejeze viitorul copil al cuplului.

Fenomenul ciudat al atractiei sexuale si iubirii eterne

Motivul pentru care ne sarutam nu este singura zona a sexualitatii umane care a fost studiata de cercetatori de-a lungul timpului. Feromonii, de exemplu, sunt factori care contribuie de asemenea la intarirea sistemului imunitar, atat la barbati, cat si la femei. Cercetatorii sunt de parere ca, fara semnalele chimice potrivite, oamenii nici macar nu ar mai ajunge sa se sarute.

Feromonii sunt substante chimice pe care mamiferele le secreta pentru a comunica sexul si statutul lor reproductiv celorlalte mamifere. Chiar daca nu identificam in mod constient mirosul feromonilor, acestia joaca un rol esential in gasirea partenerului potrivit.

Oamenii sunt atrasi de persoanele cu o componenta genetica opusa, care este semnalata de mirosuri subtile. Acest fenomen asigura diversitatea speciei.

Sursa foto: Davidwygant.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare