Boli

#bratara #gripa #raceala

A aparut bratara care poate detecta gripa sau raceala. Cum functioneaza

Tehnologia evolueaza constant si putine mai pot fi lucrurile care sa te uimeasca in aceasta privinta. Oamenii de stiinta de au creat acum o bratara cu senzori care poate detecta rapid daca posesorul are gripa sau o raceala. In plus, aceasta poate detecta si cat de grava este afectiunea.

 

”Inainte de aparitia simptomelor, oamenii sunt inca infectiosi si ii pot infecta pe altii. (...) De aceea este atat de important sa poti detecta infectia chiar si atunci cand o persoana nu se simte simptomatica - deoarece acest lucru ar ajuta la prevenirea raspandirii agentilor patogeni care apare inainte ca cineva sa stie ca sunt bolnavi si de aceea este important din punct de vedere al sanatatii publice perspectiva ”, a afirmat Jessilyn Dunn, profesor asistent de Inginerie biomedicala la Universitatea Duke din Durham,  SUA:

Studiul a fost publicat online pe 29 septembrie in JAMA Network Open.

Bratara cu senzori speciali masoara ritmul cardiac, temperatura pielii si miscarea. La douasprezece ore dupa ce participantii au fost infectati cu H1N1, tehnologia a fost de asemenea capabila sa prezica severitatea infectiei H1N1 cu o precizie de 83%. Pentru rinovirus, acuratetea a fost usor mai mare la 92%.

”In mijlocul pandemiei globale [coronavirus], nevoia de noi abordari ca aceasta nu a fost niciodata mai evidenta”, sugereaza cercetatorii, potrivit webmd.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare