Boli

#cancer cervical #simptome cancer cervical #simptome cancer #cancer

8 simptome ale cancerului cervical pe care nu trebuie sa le ignori

Cancerul cervical poate fi prevenit prin controale regulate la medicul ginecolog. Este important sa mergi la un control medical daca observi unul dintre aceste semne.

Sangerare vaginala anormala

Sangerarile neobisnuite sau menstruatie abundenta si neregulata pot fi semne ale cancerului cervical. Sangerarile vaginale pot apare si in cazul femeilor aflate in postmenopauza, care nu mai au ciclu menstrual. Acest lucru nu este normal si poate fi un semn de ingrijorare. Unul dintre cele mai subtile semne ale cancerului cervical sunt sangerarile anormale de orice natura.

Sangerari dupa sex

Sangerarile care apar dupa actul sexual pot fi un semn al cancerului cervical. Cancerul cervical apare in colul uterin, care este extremitatea inferioara, ingusta a uterului care este legat de vagin. Atunci cand o pacienta dezvolta cancer cervical, celulele incep sa se multiplice anormal si rapid si pot forma o masa compusa de tesut canceros. Aceasta masa este ceea ce sangereaza dupa ce o femeie a facut sex.

Disconfort neobisnuit

Secretiile vaginale care au o culoare pala, sunt lichide, cu miros neplacut, maronii sau amestecate cu sange pot fi un semn al cancerului cervical. Este normal si sanatos ca secretiile vaginale sa arate diferit pe perioada unei luni, avand consistenta si opacitate diferite. Insa atunci cand secretiile vaginale au o culoare diferita sau un miros neobisnuit poate fi rezultatul unui tesut distrus de cancer cervical.

Dureri pelviene si/sau de spate

Durerile pelviene sau durerile de spate pot aparea din cauza unui cancer cervical avansat. In acest punct este posibil ca tumoarea sa fie crescut atat de mult incat sa apese pe partea inferioara a spatelui.

Dureri in timpul sexului

In multe cazuri, durerea in timpul actului sexual nu este din cauza cancerului, daca aceasta nu se manifesta in acelasi timp cu alte simptome ale acestei afectiuni. Dar in acelasi timp poate fi din cauza tumorii care creste prin tesuturi si organele de reproducere.

Durere de picior

De cele mai multe ori aceste cancere sunt asimptomatice pana cand durerea provoaca alte simptome, precum compresia unui nerv. Atunci cand o tunoare continua sa creasca, incearca sa isi faca loc afara din tesutul inconjurator, iar facand acest lucru, tumoare poate compresa un nerv, care provoaca durerea. Iar daca aceasta durere este rezultatul unui cancer cervical in faza avansata, poate fi acompaniata de o durere care se resimte doar la un singur picior.

Lipsa poftei de mancare si scaderea in greutate

Printre semnele cancerului cervical se numara lipsa apetitului si scaderea in greutate. Tumoarea duce la producerea de proteine mici numite citochine, iar acestea suprima pofta de mancare si schimba metabolismul ajungand sa arda grasimea mai repede decat in mod normal, provocand pieredea masei musculare. Pierdea in greutate se produce de asemenea rapid.

Oboseala continua

Starile de oboseala si letargie anormale pot fi un alt semn ala cancerului cervical, in special atunci cand apar in acelasi timp cu alte simptome. Atunci cand boala s-a instalat in corp, organismul va face mai mult efort sa se lupte cu aceasta, iar ca rezultat al efortului depus, corpul oboseste.

Sursa foto: globalhealthnewswire.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare