Boli

#remedii #iaurt #respiratie #ulei de masline #sughit #negi

8 remedii neobisnuite pentru afectiuni frecvente

Starea ta de sanatate nu este intotdeauna asa cum ti-ai dori. Uneori, ori din lipsa banilor, ori din imposibilitatea de a solicita ajutor medical, ai nevoie de tratamente rapide si eficiente. Afla ca exista cateva remedii, aparent neobisnuite, care fac insa minuni asupra corpului tau.

1 Banda izolatoare pentru negi. Negii sau verucile, termenul medical, sunt excrescente ale pielii, care nu provoaca niciun pericol pentru sanatate. Insa, aspectul lor este extrem de inestetic, mai ales daca apar in zonele vizibile de pe corp. Potrivit unui studiu stiintific, acoperirea cu banda izolatoare poate elimina negii mai bine decat metoda pe baza de inghetare a verucilor.

In urma acestei descoperiri, s-a ajuns la concluzia ca banda izolatoare poate elimina peste 85% din negi dupa doua luni, in comparatie cu metoda de inghetare care elimina verucile intr-o proportie de 60%. Inainte de a aplica o bucata de banda izolatoare pe neg, curata zona respectiva cu apa calda si sapun. Aplica banda izolatoare si freaca putin zona afectata.

La fiecare trei zile, indeparteaza bucata de banda si curata pielea moarta cu ajutorul unei pietre ponce sau a unei pile de unghii. Repeta aceasta operatiune pana cand negul va dispare. Substantele chimice din banda izolatoare vor sufoca si negul, ceea ce va duce la distrugerea lui.

 

2 Praf de copt (sau bicarbonat de sodiu) pentru infectiile tractului urinar. In special in perioada sezonului rece, infectiile tractului urinar (cistite, uretrite, prostatite etc) se acutizeaza. Inca de la primele simptome de boala, se recomanda consumului unei bauturi compuse dintr-un sfert de lingurite de praf de copt (sau de bicarbonat de sodiu) si un pahar mare cu apa.

Praful de copt ajuta vezica urinara sa creasca gradul de alcalinitate normal al urinei, reducand bacteriile sa se multiplice. Chiar daca nu este o metoda definitiva de tratament, pentru moment te vei simti mai bine.

 

3 Vodca pentru mirosul urat al picioarelor. Te-ai saturat pana peste cap de momentele stanjenitoare in care te afli de fiecare data cand mergi in vizita si te descalti de incaltaminte? Pentru a diminua mirosul neplacut al picioarelor, poti apela la o metoda mai neobisnuita, dar eficienta: sterge toata suprafata picioarelor cu un prosop imbibat in vodca.

Alcoolul, care se gaseste intr-o cantitate mare in vodca, impiedica instalarea umiditatii si actioneaza ca un antiseptic, distrugand ciupercile si bacteriile care se dezvolta cu usurinta in aceasta zona.

 

4 Apa de gura pentru arsuri. Cu siguranta atunci cand vine vorba de apa de gura te gandesti la utilitatea acesteia pentru ingrijirea danturii si improspatarea respiratiei. Insa, ce nu stiai este faptul ca acest produs poate fi utilizat cu succes in tratarea basicilor, cauzate de uleiul incins de exemplu. Proprietatea antiseptica a apei de gura contribuie la prevenirea infectarii zonei afectate si la uscarea acesteia intr-un timp mai rapid.

Pe o discheta de bumbac (discheta demachianta) toarna o cantitate mica de produs si aplic-o pe zona lezata pana cand basica se usuca si nu mai ustura. In cazul in care nu ai apa de gura la indemana, albusul de ou se dovedeste a fi o alegere foarte buna, deoarece substantele sale nutritive ajuta la refacerea colagenului natural al pielii.

5 Iaurt pentru improspatarea respiratiei. Cauzata fie de o igiena bucala precara, fie de diverse tulburari gastrointestinale, respiratia urat mirositoare (halena) se poate transforma la un moment dat intr-un real handicap. Pentru a nu lasa aceasta stanjenitoare problema de sanatate sa-ti creeze mari neplaceri, afla ca iaurtul se dovedeste un aliat excelent in distrugerea bacteriilor din cavitatea bucala . Specialistii sunt de parere ca bacteriile active din iaurt lupta impotriva agentilor patogeni care formeaza placa bacteriana si favorizeaza aparitia bolilor gingivale.

6 Ulei de masline pentru eczeme. Uleiul de masline, produs plasant intre mancare si medicament, isi imbogateste paleta de proprietati curative pe zi ce trece. Christopher Dannaker, profesor asistent de dermatologie la Universitatea din California San Francisco, este de parere ca uleiul de masline aplicat pe o zona de piele iritata face minuni.

Datorita numarului mare de antioxidanti, uleiul de masline poate reduce inflamatiile asociate eczemelor, insa contribuie si la prevenirea ridurilor si a petelor maro. De asemenea, substantele emoliente din balsam mentin pielea hidratata. Pentru un efect mai puternic, peste regiunea de piele iritata unde s-a aplicat initial uleiul se acopera o folie de plastic pentru a pastra umiditatea si impiedica uscarea epidermei.

 

7 Zahar pentru sughit. Amuzant in prima instanta, insa destul de sacaiator in momentul in care nu-ti mai da pace, sughitul are un leac extrem de... dulce: zaharul. Granulele uscate din zahar actioneaza asupra nervilor din muschii diafragmei care declanseaza spasmele. O lingurita de zahar consumata ca atare si nu dizolvata in apa se dovedeste un remediu foarte eficient.

 

8 Muzica pentru tensiunea arteriala. In afara de starea de relaxare pe care ti-o ofera ascultarea unei melodii, o echipa de cercetatori din Italia a descoperit ca 30 de minute de rasfat pentru urechi poate scadea considerabil tensiunea arteriala. Fie ca asculti la ipod in mijloacele de transport in comun, fie ca preferi sa asculti la tine acasa, muzica este un remediu eficient pentru hipertensivi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului