Boli

#picioare umflate #edem #remedii umflare picioare #glezne umflate

8 remedii casnice pentru picioarele si gleznele umflate

Edemul sau umflarea gleznelor si a picioarelor este o problema cu care se confrunta foarte multe persoane, avand numeroase cauze posibile. Poate fi vorba despre hipertensiune arteriala, sarcina, tulburari renale sau mentinerea corpului intr-o pozitie gresita perioade mai lungi de timp. Vara, problema picioarelor umflate se acutizeaza, motiv pentru care devin necesare remediile casnice care sa inlature disconfortul.

Edemul in sine nu pune sanatatea in pericol, insa este inestetic si deloc confortabil. El apare atunci cand corpul cedeaza sub efectul fortei gravitationale si impinge mai mult sange si lichide care membrele inferioare. Astfel, gleznele, talpile si picioarele se umfla vizibil si devin usor amortite. Urmatoarele remedii casnice pot ameliora acest simptom neplacut!

1. Suplimentarea aportului de magneziu


In perioada de vara, carentele in magneziu devin mai frecvente. Cand organismul este privat de acest mineral, sodiul produce retentia exagerata a lichidelor in tesuturi, concretizata in umflarea picioarelor si a gleznelor. O doza zilnica suplimentara de magneziu, de 200 de mg, poate sa ajute la disparitia edemului.

2. Baile in apa tonica


Poate suna bizar, insa chinina si acidul din apa tonica pot face minuni in reducerea inflamatiei si a edemului instalat la nivelul picioarelor. O baie a talpilor in apa tonica rece va da rezultate imediate.

3. Masajul cu ulei esential de grapefruit


Cand picioarele tale sunt atat de umflate, incat raman urme adanci cand apesi pe suprafata pielii, poti apela la un remediu relaxant si dezinflamator excelent: masajul picioarelor cu un mix de ulei esential de grapefruit, ulei de masline si ulei de migdale. Pe masura ce iti plimbi palmele pe talpi, glezne si picioare, incearca sa "impingi" presiunea in sus, cu miscari circulare, pentru redistribuirea lichidului acumulat in zona.

4. Exercitiile fizice usoare


Exercitiile fizice imbunatatesc circulatia sanguina, de aceea sunt recomandate pentru reducerea edemului. Incearca un set de intinderi, ridicari ale picioarelor in aer sau pozitii de yoga pentru incepatori. Te vei simti din nou confortabil si vei observa cum umflatura se reduce considerabil.

5. Sosetele pentru compresie


Concepute special pentru reducerea edemului, sosetele pentru compresie previn umflarea picioarelor si o reduc semnificativ. Poarta-le de fiecare data cand observi ca ai retinut lichide in exces, pentru a reveni rapid la starea naturala a picioarelor tale.

6. Mentinerea picioarelor in pozitie ridicata


Gravitatia nu ajuta deloc in retragerea umflaturii picioarelor, de aceea este recomandati sa mentii picioarele ridicate cat de des poti, folosind perne sau alte puncte de sprijin. La birou, poti sa iti sprijini picioarele pe o cutie din plastic asezata sub masa.

7. Inotul


Inotul sau contactul picioarelor cu apa ajuta la combaterea edemului, intrucat presiunea subacvatica intensifica circulatia sangelui, iar plutirea ajuta corpul sa scape de presiunea gravitationala.

8. Hidratarea


Nivelul ridicat de sodiu din organism are un rol foarte important in instalarea edemului la nivelul picioarelor, iar un aport crescut de lichide poate sa ajute la diluarea sodiului si la eliminarea lichidelor acumulate in tesuturi. Consuma minimum 10 pahare de apa pe zi sau alte bauturi simple diuretice, precum limonada, apa cu castraveti sau sucul de pepene rosu.

Sursa foto: gethealthinformations.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare