Boli

#obiceiuri #somn

8 obiceiuri pe care sa le practici, inainte de culcare, pentru un somn odihnitor

Insomnia este unul dintre acele probleme cu care foarte multe persoane se confrunta si de care prea putini oameni reusesc sa scape. Desi exista mai multe variante prin care poti scapa de insomnie, una dintre cele mai bune modalitati este sa faci lucruri care te relaxeaza inainte de somn cu cateva ore, daca nu, chiar in ultima parte de zilei.

Unul dintre cei mai importanti factori care duc la insomnie este stresul si gandurile, din acest motiv, atunci cand ti-ai format anumite obiceiuri care te ajuta sa iesi putin din gandurile de peste zi, insomnia se va diminua si tu vei mult mai relaxat, atunci cand vei ajunge in pat.

Calitatea somnului este de asemenea extrem de importanta, pentru felul in care te vei trezi si cum vei reusi sa iti indeplinesti sarcinile a doua zi, deci un somn in care simti ca nu te odihnesti este unul care nu iti este de folos.

Iata, deci ce poti face in ultima parte de zilei sau chiar inainte de a adormi.

Ofera-ti un masaj

Fie ca alegi sa mergi la un specialist, sa ii ceri partenerului tau de viata sau chiar sa practici tehnici de automasaj, acesta este una dintre cele mai bune modalitati de a te destresa si relaxa. 

Nu uita sa iti oferi un spatiu foarte confortabil, atunci cand alegi sa faci asta, acasa. 

Plimba-te in natura

A fi cat mai aproape de natura este o nevoie profunda, de care, de multe ori nu suntem constienti. Dar, ea exista in fiecare dintre noi. 

Pe langa faptul ca vei scapa de poluarea din oras, de zgomote si de aglomeratie, in natura lucrurile sunt atat de linistite incat te vor relaxa, fara sa faci absolut nimic. 

Petrece timp cu cei dragi

Timpul petrecut cu oamenii care ne sunt dragi, ne fac sa uitam de griji, sa radem sau chiar sa ne relaxam. Pur si simplu i-ati partenerul in brate, copilul sau animalul de companie si propuneti-va sa nu faceti nimic, decat sa va bucurati unii de ceilalti. 

Este demonstrat deja ca imbratisarile si momentele in care ne simtim iubiti, ne aduc fericire instantaneu. 

Picteaza sau creeaza

Pictura este una dintre acele tehnici de relaxare, considerate nu doar arta ci si terapie. Fie ca ai un talent pentru pictura sau nu, alege sa faci acest lucru, pentru ca te vei simti extrem de bine. 

Daca nu ai talent neaparat la pictat dar vrei sa creezi, poti opta pentru varianta de a face goblenuri cu diamante cum sunt cele de pe HappyArt.ro, care au ca rezultat, unul ce iti va aduce si foarta multa stima de sine. 

Mediteaza

Nu trebuie sa fii un expert in meditatii pentru a-ti oferi acest moment. Un moment, in care sa iti pui mintea pe pauza, sa ii oferi un respiro de la prea multe ganduri si griji. 

Daca este prima data cand vrei sa faci asta, foloseste-te de aplicatii sau meditatii ghidate pentru ca acestea sa aiba efect asupra mintii si corpului tau. 

Priveste stelele

De cand nu ai mai privit cerul? Dar stelele? Daca privitul cerului era in trecut una dintre activitatile tale preferate sa stii ca este timpul sa te reintorci la ea. 

Aceasta activitate nu doar ca te relaxeaza dar iti si ofera o stare de imensitate, de potential, de reusita, de bucurie. 

Citeste

Cititul este clar, o metoda prin cate te debarezi de gandurile si grijile de peste zi si te transpune intr-o alta energie. Mai mult, poti imbina utilul cu placutul, daca citesti carti de dezvoltare personala. 

Insa, in zilele in care te simti foarte incarcat, opteaza pentru cartile de tip beletristica, care sa fie usoare de parcurs si sa intri intr-o stare de relaxare.

Practica sportul

Indiferent de sportul pe care il preferi, miscarea este esentiala pentru oxigenare dar si pentru o sanatate optima. 

Fie ca alegi alergatul, bicicleta, mersul la sala, yoga sau pur si simplu o simpla plimbare, inainte de somn, toate acestea te vor face sa adormi mai rapid si sa te bucuri de somn asa cum ai nevoie. 

FOTO: happyart.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului