Boli

#tulburari vedete #boli oculare #boli #diabet #simptome

8 boli pe care le ascund tulburarile de vedere

Ai vederea incetosata, ti se intampla sa vezi "negru in fata ochilor" sau ca vederea ta sa devina tulbure din cauza unor puncte luminoase, ca niste stelute? Ei bine, aceste tulburari de vedere pot fi semnul unor afectiuni oculare, dar si a unor boli interne. Iata mai jos care sunt acestea.

1. Glaucomul

In cazul in care te confrunti cu simptome precum incetosarea vederii, pret de cateva secunde, sau ti se pune o "perdea" in fata ochilor, este cazul sa mergi la un consult oftalmologic. Aceste semne pot indica prezenta glaucomului, o afectiune care netratata, poate duce la orbire.

2. Cataracta

Este o afectiune care apare mai ales la persoanele varstnice si se manifesta prin vedere incetosata, neclara, dar si senzatia de vaz dublu.

3. Dezlipirea de retina

Tulburarea de vedere cel mai des intalnita in cazul dezlipirii de retina este aparitia unui val negru, mai intai intr-o parte a ochiului, apoi cuprinde tot campul vizual. Pacientul poate avea senzatia de nisip in ochi si poate vedea diferite puncte, care se tot misca.

4. Migrenele

Neplacutele migrene pot avea drept simptom si tulburarile de vedere. In acest caz, se manifesta prin prezenta unor puncte mici, luminoase in campul vizual.

5. Hipertensiunea arteriala

Senzatia ca vezi puncte negre sau albe sau ca ti se pune o perdea in fata ochilor poate fi semn si de hipertensiune arteriala. Boala se manifesta si prin dureri de cap si ameteli.

6. Tumori

Vederea in ceata, aparitia "luminitelor", dar si episoade de scurta durata, in care iti pierzi vederea, insotite de ameteala, varsaturi, dificultati de mers si de concentrare, pot fi semnul unei tumori pe creier.

7. Diabet zaharat

Aceasta afectiune se manifesta, printre altele, si prin tulburari de vedere. Mai exact, vederea devine incetosata, neclara. Bolnavii de diabet zaharat au si o sete excesiva, ameteli si stari dese de oboseala.

8. Hipotensiune arteriala

Si persoanele care sufera de hipotensiune, pot avea tulburari de vedere. Mai exact, scurte momente de vedere intunecata, mai ales cand persoana respectiva se ridica brusc.

Sursa foto:healthtap.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare