Boli

#intepaturi #albina

7 tratamente pentru intepatura de albina

intepatura de albina nu doar ca este foarte dureroasa pe moment, insa in urma ei pielea ramane iritata, rosie si foarte umflata. Evident, nimeni nu isi doreste sa aiba aceasta problema, asa ca iata cateva remedii la indemana care vor trata rapid pielea.


Otet de mere


Inmoaie o bucata de tifon in otet de mere si maseaza pentru un minut zona intepata. Otetul de mere va calma pielea, va  indeparta roseata si umflatura provocata de acul albinei.


Aspirina


Este foarte posibil ca in locul in care ai fost intepat sa apara pruritul, insa in loc sa te scarpini, aplica o pasta dintr-o aspirina zdrobita si o picatura de apa si maseaza pielea.  Acest tratament va indeparta mancarimile.


Hartie arsa


Aseaza o coala alba de hartie pe un platou de sticla, da-i foc si las-o sa arda in intregime. Maseaza zona intepata cu ceea ce a ramas pe platou, fara sa clatesti apoi pielea cu apa. Acest truc va calma rapid pielea si va indeparta roseata.


Gheata


Ia un cub de gheata si mentine-l pe pielea intepata pentru a calma mancarimile si iritatia.


Papaya


Daca ai la indemana papaya, zdrobeste o cantitate mica (o lingurita) si maseaza cu rezultatul pielea intepata. Fructul are in componenta sa enzime care neutralizeaza veninul insectei.


Praf de copt


Praful de copt calmeaza instant pielea iritata si inrosita. Amesteca o lingurita de praf de copt cu 5 picaturi de apa, aplica rezultatul pe piele si eventual aplica si un plasture pe care sa il mentii timp de o ora.


Ceapa


Taie cea mai mica ceapa pe care o ai in casa si maseaza pielea cu ea. Chiar daca mirosul nu este unul foarte placut, medicii ne asigura ca aceasta contine enzime care indeparteaza inflamatia pielii.

Sursa foto : freewallpaperdesktopwallpaper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare