Boli

# picioare mirositoare # transpiratie in exces #simptome ciudate #balonare

7 simptome jenante pe care nu ai voie sa le ignori!

Mirosul ciudat al picioarelor, balonarea sau constipatia, dar si alte simptome ciudate nu ar trebui ignorate, avertizeaza medicii. Potrivit acestora, acestea pot fi semne ale unor boli serioase care se vor agrava, daca nu sunt tratate la timp.

1. Transpiratia excesiva. Medicii spun ca majoritatea transpira cam un lotru pe zi, dar unii oameni reusesc sa transpire chiar de 10 ori mai mult. Acesta poate fi un simptom ca ceva nu este in regula cu glandele sudoripare, conditie medicala care se numeste hipertiroida. Alte boli ce pot fi semnalate de transpiratie excesiva sunt infectii diverse si probleme hormonale. 

2. Intestine iritate. Datorate in general unor probleme legate de constipatie, acestea pot duce nu doar la constipatie severa (deloc placuta), ci si fisuri anale si hemoroizi. De asemenea, acesta poate fi si un semn de cancer intestinal. 

3. Modificari ale sfarcurilor. Aceste modificari includ schimbari ale aspectului sfarcurilor, ale mameloanelor sau sfarcuri care produc lapte. Acest simptom din urma, atat timp cat nu este asociat cu alaptarea, poate semnala grave afectiuni hormonale, dar si probleme cu rinichii sau cu tiroida. Lasate netratate, aceste afectiuni pot duce la infertilitate, osteoporoza sau tumori. 

4. Mirosuri bizare. Atunci cand secretiile vaginale capata un aspect si un miros diferit, cumva a peste, este semn de vaginita. Aceasta difera de Candida, o alta problema des intalnita. 

5. Balonare. Desi de multe ori nu ascunde nicio boala ciudata, balonarea poate fi un simptom pentru boala celiaca, adica intoleranta la gluten, o afectiune care se intalneste la o persoana din 100. De asemenea, poate semnala aparitia fribromului, o tumoare intalnita la 40% din femei. Din fericire, este beningna.

6. Incontinenta. Poate fi un semn de infectii sau de muschi pelvieni slabi. In orice caz, este nevoie de o vizita urgenta la medic.

7. Libido scazut. Este o problema des intalnita si poate ascunde cauze, fizice, psihice sau sociale. Pe langa dezechilibre hormonale, poate fi semn de depresie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare