Boli

#detoxifiere #sanatate #migrena #stres

7 semne ca ai nevoie de o detoxifiere

Detoxifierea organismului este un procedeu prin care se neutralizeaza si se elimina toate toxinele din organism, incepand de la intestine pana la sange si ficat. Detoxifierea se face in mod obisnuit la fiecare inceput de primavara, printr-o alimentatie foarte sanatoasa si multe lichide pure, insa iti poti detoxifia organismul oricand simti ca este nevoie de  o curatare interioara.


Asadar, poti face o detoxifiere atunci cand organismul tau iti da semne ca este timpul potrivit. Iata semnele de care este indicat sa tii cont:


1 Te simti mereu obosit, stresat, iritat sau isteric. Daca oboseala este o stare care te caracteriezeaza in ultima perioada si te enerveaza chiar si cele mai banale lucruri, este foarte clar ca se intampla ceva rau cu organismul tau si ca i-ar prii o detoxifiere.


2    Lipsa puterii de concentrare si invatare.
Cateva pilule de lecitina sau suplimente alimentare nu vor reusi sa rezolve problema aceasta daca organismul tau este epuizat. Toxinele din organism sunt vinovate de aceste stari.


Dureri de cap si stari de ameteala.
Daca te confunti frecvent cu migrene si ameteli, ar fi bine sa incepi o cura de detoxifiere.


4    Limba este incarcata dimineata. Daca atunci cand te trezesti din somn si mergi sa te speli pe dinti observi ca limba ta este acoperita de puncte albe, iar respiratia ta miroase urat, trebuie sa urmezi o cura de detoxifiere.


5 Fecalele au un miros foarte greu. Mirosul puternic si extrem de neplacut al fecalelor  dar si constiparea frecventa sunt doua semne a faptului ca flora intestinala este incarcata si ca are nevoie de o curatare.


Transpiratia miroase urat. Daca de la o perioada de timp transpiratia a inceput sa isi schimbe mirosul in rau, trebuie sa stii ca acest lucru este cauzat de toxinele din corp. Acestea se elimina in mod normal prin transpiratie , iar faptul ca mirosul este unul neplacut, nu este un semn bun.


Cosuri si probleme ale pielii.
Toxinele din corp sunt evidentiate si la nivelul pielii prin cosuri, acnee sau iritatii usoare.


Este foarte usor sa urmezi o cura de detoxifiere. In principiu trebuie sa renunti la grasimi, dulciuri, alcool, cofeina, tutun si alte produse asemanatoare.

Este recomandat sa incerci sa mananci cat mai multe fructe, legume, lactate, cereale integrale si sa bei multe ceaiuri. In special ceaiul verde este recunoscut pentru proprietatile sale detoxifiante, asa ca il poti consuma cu incredere, insa si apa este foarte potrivita in acest sens.

Sursa foto : saidaonline.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare